του Στράτου Τζίτζη
tzitzis1.jpg
Ένα αισθηματικό δράμα με κεντρική ηρωίδα μια νέα γυναίκα, την Αννα, μια κοπέλα που η λαχτάρα της αγαπήσει και ν' αγαπηθεί, την οδηγεί σε μια σειρά από λάθη και, τελικά, σε αδιέξοδο. Παγιδεύεται στα λάθη που έχει κάνει στην ζωή της και δίνει μάχη να ξεφύγει από τον ασφυκτικό κλοιό τους. Παρ' όλες τις προσπάθειές της να κερδίσει τον χαμένο χρόνο, η Αννα δεν τα καταφέρνει και απευθύνει έκκληση σωτηρίας στον μοναδικό άντρα που αγάπησε ποτέ. Ένα μήνυμα ζωής και έρωτα, που θα πρέπει να καλύψει μεγάλες αποστάσεις, μεταφορικές και κυριολεκτικές, για να φτάσει στον παραλήπτη του. Ένα μήνυμα ζωής και έρωτα που πρέπει να νικήσεις τις πιο σκληρές αντιστάσεις...
Με τρόπο σχεδόν ντοκιμαντερίστικο, η ταινία καταγράφει τη βία της καθημερινότητας, τη σκληρότητα των ανθρώπινων συναλλαγών στη σημερινή Αθήνα, καθώς και τον αισθηματικό κόσμο της ηρωίδας που αγωνίζεται να ξεφύγει από τον ασφυκτικό κλοιό που την περιβάλλει.
tzitzis2.jpgΟ σκηνοθέτης  Στράτος Τζίτζης δηλώνει για την ταινία: "Ο κόσμος της ταινίας είναι ο κόσμος μιας σημερινής γυναίκας, που είναι κατά βάθος μόνη και δίνει αγώνα να επιβιώσει και να υπάρξει αισθηματικά.
Σεναριακά, κινήθηκα πάνω στη βασική αρχή της συντριβής και της λύτρωσης.
Έτσι, η ηρωίδα συντετριμμένη και έχοντας εξαντλήσει κάθε περιθώριο συμβίωσης με την πραγματικότητα της, απευθύνει έκκληση σωτηρίας.
Σκηνοθετικά , ακολούθησα ένα συνδυασμό ντοκιμαντερίστικης γραφής (με την κάμερα στο χέρι), κλασσικής αφήγησης και κάποιων ποιητικών στίξεων.
Ειδικά, επένδυσα στην ερμηνευτική δεινότητα της πρωταγωνίστριας στην καίρια παρουσία όλων των ηθοποιών και στην αποτελεσματικότητα των συνεργατών μου".
Ο Στράτος Τζίτζης σπούδασε κινηματογράφο στη Σχολή Σταυράκου. Παρακολούθησε εργαστήρια σεναρίου στο UCLA. Έχει εργαστεί ως βοηθός σκηνοθέτης με τους Παντελή Bούλγαρη, Γιώργο Πανουσόπουλο και Nίκο Περάκη.