του Σταύρου Τσιώλη
tsiolis1.jpg

Ο κόσμος των επαρχιακών νυχτερινών κέντρων και των σκυλάδικων είναι στο κέντρο αυτής της κωμωδίας.
Αύγουστος και το περίφημο νυχτερινό κέντρο του Μίμη "THE RIVER" στη Λιβαδειά χρειάζεται ορχήστρα μιας και στους Δελφούς ξεκίνησε ήδη το Μεγάλο Συνέδριο Ελληνοαμερικανών Ομογενών. Από τα χαράματα αρχίζουν να καταφτάνουν μουσικά συγκροτήματα απ' όλη την Ελλάδα για να πάρουν τη δουλειά!
Στη διάρκεια του εικοσιτετραώρου σαράντα μουσικοί και τραγουδιστές, μέσα σε αυτούς οι Γιάννης Ζουγανέλης, Άννα Παναγιωτοπούλου, Παύλος Κοντογιαννίδης, Ταμίλα Κουλίεβα, Κωνσταντίνα, Χρήστος Τσάγκας, Μάκης Κοντιζάς, Αργύρης Μπακιρτζής, Ελένη Φιλίνη, Πάνος Σκουρολιάκος, Χριστόφορος Ζαραλίκος και άλλοι παλιοί γνώριμοι και μη, θα προβάρουν τα τραγούδια τους, θα λογομαχήσουν, θα αναπωλήσουν, θα φλερτάρουν, τρώγοντας, πίνοντας, τραγουδώντας και παίζοντας μουσική.
Ένα πολύχρωμο μωσαϊκό χαρακτήρων ξεδιπλώνεται αποκαλύπτοντας έναν ολότελα διαφορετικό κόσμο που αναπνέει δίπλα μας.
Ο Σταύρος Τσιώλης δηλώνει σχετικά: " Οι ήρωες του Φτάσαμεεε! είναι μουσικοί χωρίς όνομα, στις παρυφές: στα μαγαζιά της Ακομινάτου, στα «σκυλάδικα» των κωμοπόλεων, σε πανηγύρια, «εκεί όπου ο κόσμος θα βρει ένα φιλόξενο μέρος να διασκεδάσει, να ερωτευτεί ή να ξεκινήσει απ’ την αρχή κάποιο δεσμό πληγωμένο!» Σημαντικοί μουσικοί, δεξαμενή του μουσικού μας πολιτισμού, χωρίς να το ξέρουν, απ’ όπου, όμως, όλοι, τσάτρα-πάτρα, πίνουν νεράκι. Το Φτάσαμεεε! είναι μια εκδοχή του νέου ελληνικού μιούζικαλ; Ιησούς Χριστός
(...) Χρόνια κοντά στο Δάσκαλο Γιάννη Δαλιανίδη ως βοηθός του, δεν έμαθα, ως ανεπίδεκτος, ούτε μπλουζ να σκηνοθετώ ή να χορεύω. Πάντως, θα ήταν ενδιαφέρον να γεννηθεί από νεότερους συναδέλφους το Νέο Ελληνικό Μιούζικαλ (ΝΕΜ)! "