του Γιώργου Πανουσόπουλου
(τα σχόλια του σκηνοθέτη)
testo1.JPG
Τι είναι η Τεστοστερόνη;
Αυτή η ταινία μου έγινε για να λειτουργεί σε πολλά επίπεδα ταυτόχρονα.. Ένα παιχνίδι ισορροπιών. Μπορεί να την δει κανείς σαν μια ελαφριά κωμωδία με τις ερωτικές περιπέτειες ενός νεαρού ναύτη, τις μέρες της άδειας του. Μπορεί να την δει σαν ένα ιδιότυπο θρίλερ, με κεντρικό ήρωα παγιδευμένο σε ένα απομακρυσμένο νησί. Μπορεί κανείς να την δει σαν μία σάτιρα των σημερινών ερωτικών σχέσεων στις νεαρές ηλικίες. Μπορεί επίσης να την δει σαν μια ακόμα μαρτυρία πάνω στον πανάρχαιο πόλεμο των δύο φύλων, σε μια εποχή που οι ρόλοι παίζονται όλο και πιο δύσκολα.
Η Τεστοστρόνη είναι μια άσκηση ισορροπίας. Σαν την ζωή. Το θέμα της ερωτικής επιθυμίας επιστρέφει και πάλι στη θεματολογία σας. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί είναι ένα... σταθερό θέμα. Οι θρησκείες, οι ιδεολογίες, τα "πιστεύω", όλα αλλάζουν· όμως η ερωτική επιθυμία οδηγεί σταθερά τον κόσμο. Είναι η πρώτη δύναμη αντίστασης σε όλες τις Εξουσίες.

Πιστεύεται ότι η Tεστοστερόνη αποτελεί μια μεταφορά για τις ανθρώπινες σχέσεις;
Η Τεστοστερόνη έχει να κάνει με τις ανθρώπινες σχέσεις, όπως και με τις γαϊδουρινές, τις αρνίσιες ή τις σκυλίσιες. Η Τεστοστερόνη έχει να κάνει με τις σχέσεις μου μαζί σας!
testo2.jpg
"Οι γυναίκες τρελάθηκαν" λέει o ήρωάς σας. Αυτό είναι και δικό σας σχόλιο; Ποιος είναι ο ρόλος του άντρα σήμερα;
Ο ήρωας το λέει αυτό επειδή είναι νέος και δεν ξέρει. Εγώ ξέρω, και συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο: οι γυναίκες έχουν βάλει πολύ μυαλό τελευταία. Γι' αυτό πολλοί άνδρες γίνονται ομοφυλόφιλοι.

Τελικά, το νησί των γυναικών είναι ένας τόπος ηδονών ή κινδύνων;
Είναι ένας τόπος ηδονών όταν φτάνεις στο νησί. Οι κίνδυνοι εμφανίζονται όταν... θες να φύγεις!

Γιατί οι άνδρες του νησιού εμφανίζονται μόνον στο τέλος της ταινίας;
Γιατί μέχρι τότε, απλούστατα, ο ήρωας δεν τους βλέπει· έχει μάτια μόνο για τις γυναίκες (όπως εγώ)!

(πηγή: δελτίο τύπου)