του Γιώργου Νούσια
kako1.jpg
Σ' αυτήν την ταινία τρόμου, ο σκηνοθέτης ακολουθεί με ακρίβεια και πιστότητα τα ίχνη των καλύτερων εκδοχών του είδους (οι ταινίες του Ρομέρο και του Κρόνενμπερκ) δημιουργώντας ένα μοναδικό για το χώρο του ελληνικού σινεμά αποτέλεσμα.
Το Κακό ξυπνάει στο κέντρο της Αθήνας και με ρυθμό επιδημίας μετατρέπει τους ανυποψίαστους πολίτες σε λυσσασμένα ζόμπι. Όσοι επιβιώσουν θα παλέψουν για τη ζωή τους. Μέχρι θανάτου…
Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Γιώργος Νούσιας δηλώνει σχετικά με τις προθέσεις του: «Είναι μια κανονική ταινία τρόμου, από αυτές που απευθύνονται στους φαν, ούτως ή αλλιώς. Ελπίζουμε βέβαια ότι θα κατορθώσουμε να τραβήξουμε το ενδιαφέρον ενός ευρύτερου κοινού, καθώς έχουμε το «πλεονέκτημα» πως κάνουμε κάτι καινούριο για τα ελληνικά δεδομένα».
kako2.jpgΑναφερόμενος στις προκλήσεις που αντιμετώπισε αυτός και οι συνεργάτες του επισημαίνει: «Γυρίζοντας μια τέτοια ταινία έπρεπε μόνοι μας να βρούμε τι «διαδρομή» θα ακολουθήσουμε, καθώς δεν είχε ξαναγίνει κάτι ανάλογο και δεν υπήρχε η κατάλληλη τεχνογνωσία. Οπότε μπορώ να πω ότι η πρόκληση είχε να κάνει με το να είναι καλή ταινία, άσχετα από το είδος, με το να τα καταφέρουμε γενικότερα».
Σχετικά με τη χρήση ψηφιακού βίντεο δηλώνει: «Το dv είναι ένα φτηνό μέσο, το οποίο με την κατάλληλη επεξεργασία μπορεί να βγάλει την εικόνα που επιδιώκεις, ειδικά σε μια τέτοια ταινία που της ταιριάζει το «ευτελές»».
Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Γιώργος Νούσιας, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976 και σπούδασε κινηματογράφο στο Southampton Institute of Higher Education της Μεγάλης Βρετανίας την περίοδο 1995-1998. Το Κακό είναι η πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους.