του Χρίστου Γεωργίου
mikro1.jpg

O Λεωνίδας, νεαρός αστυνομικός, έχει μόλις μετατεθεί σ’ένα πανέμορφο, πλην όμως απομονωμένο νησί του Αιγαίου. Οι επαγγελματικές του προκλήσεις περιορίζονται στο να τοποθετεί πινακίδες «Απαγορεύεται ο γυμνισμός» στις ερημικές παραλίες του νησιού. Οι συνθήκες θ’αλλάξουν όταν ο Λεωνίδας ανακαλύψει στο γκρεμό το πτώμα του γέρου Ζαχαρία. Ήταν ατύχημα ή, όπως υπαγορεύει το ένστικτο του Λεωνίδα, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά; Όπως ο κάθε κάτοικος του νησιού, που ερμηνεύει το θάνατο του Ζαχαρία σε συνάρτηση με τον εαυτό του, έτσι κι ο Λεωνίδας θα χρησιμοποιήσει τις εμπειρίες του για να σχηματίσει τη δική του εκδοχή για το τι συνέβη με τον Ζαχαρία, αλλά και με τη δική του ζωή, όπως ξαφνικά ανατράπηκε, μέσα στην ησυχία του καταγάλανου Αιγαίου.
mikro2.jpg
Ο σκηνοθέτης στο σημείωμα του επισημαίνει: «Ένα ελληνικό νησί, μοναδικό, με άγρια ομορφιά. Οι χαρακτήρες, ιδιαίτεροι, ανθρώπινοι και λίγο τρελοί. Στον κόσμο αυτό εμφανίζεται ο Λεωνίδας, ένας νεαρός αστυνομικός, που πολύ θα προτιμούσε να ήταν μέσα στη δράση της πόλης αντί για εδώ. Μαζί του γνωρίζουμε το νησί και τους ανθρώπους του. Στην αρχή απλά ένα ήσυχο νησάκι. Αλλά, όταν μέσω του κωμικού αλλά ειλικρινούς Λεωνίδα, γνωρίσουμε τον κόσμο του νησιού καλύτερα και ζήσουμε την ομορφιά του τοπίου, όπως κι ο Λεωνίδας, θα γίνουμε μέρος του νησιού. Τα γεγονότα της ταινίας αλλάζουν τα σχέδια του Λεωνίδα, όπως κάποιες σπάνιες φορές που δένεσαι μ’έναν τόπο τόσο πολύ, που αλλάζεις την επιστροφή σου και μένεις λίγο ακόμα και λίγο ακόμα...»
Ο Χρίστος Γεωργίου γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1966 από κύπριους γονείς. Σπούδασε κινηματογράφο στην Αγγλία και την Πολωνία. Εργάστηκε στην τηλεόραση σε Αγγλία, Ελλάδα και Κύπρο. Έχει σκηνοθετήσει 4 μικρού μήκους ταινίες (Τα χέρια της γιαγιάς, Jal Uthna, Thomasz και Η βάφτιση), οι οποίες έχουν προβληθεί σε τηλεοπτικούς σταθμούς της Αγγλίας (Channel 4 - LWT) και έχουν βραβευθεί σε διεθνή φεστιβάλ όπως στη Δράμα, στο Tampere, και στο Σικάγο.

(πηγή δελτίο τύπου)