του Ηλία Δημητρίου
fishnch.jpg

Η ταινία επικεντρώνεται στο ζήτημα της (εθνικής) ταυτότητας με φόντο τους περίπλοκούς καιρούς της παγκοσμιοποίησης ...
Ο Άντυ (στον ρόλο ο Μάριος Ιωάννου), ένας Κύπριος μετανάστης που έχει περάσει όλη του τη ζωή τηγανίζοντας «fish and chips» στο Λονδίνο, αποφασίζει να επιστρέψει στην πατρίδα του και να ανοίξει τη δική του επιχείρηση. Κάνει το όνειρό του πραγματικότητα αλλά πολύ σύντομα αυτό μετατρέπεται σε εφιάλτη, καθώς ο Άντυ έχει ξεχάσει κάτι πολύ βασικό: η Κύπρος δεν είναι Λονδίνο... 
Στο σχετικό δελτίο τύπου σημειώνεται: "Στη σύγχρονη κοινωνία όπου ο καθένας μας, πέρα από την εθνική του προέλευση, είναι πολίτης του κόσμου, η ταυτότητα δεν είναι παρά μία ακόμη ταμπέλα. Πόσω μάλλον όταν οι χαρακτηρισμοί αναφέρονται σε πολύπαθες περιοχές όπως αυτή της Κύπρου. «Τσάρλι», «Άγγλος» για τους Κύπριους, «Έλληνας» ή «Κύπριος» για τους Άγγλους ή ακόμη BBC (British Born Cypriot = Κύπριος Γεννημένος στην Βρετανία), δεν είναι παρά ταμπέλες που αντί να βοηθούν στον αυτοπροσδιορισμό του ατόμου τον καθιστούν ξένο σε κάθε τόπο. Στην ταινία αναφέρονται με διάθεση σαρκασμού αλλά και πρόθεση να καταδείξουν τον ρατσισμό που ηθελημένα ή μη περιέχουν. "
O Ηλίας Δημητρίου, σκηνοθέτης της ταινίς δηλώνει:«Πάντα με απασχολούσε το θέμα της ταυτότητας και της πατρίδας. Δεδομένου ότι είμαι πρόσφυγας ο ίδιος, με τρεις διαφορετικές υπηκοότητες, έψαχνα πάντα να βρω τη σχέση μεταξύ πατρίδας και χώρας προέλευσης. Με αυτή την ταινία προσπαθώ να βρω μια απάντηση στην ερώτηση του Άντυ. Πού είναι η πατρίδα του».
Ο Ηλίας Δημητρίου γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1965. Σπούδασε στην αρχή Θεολογία και έπειτα Κινηματογράφο στην Αθήνα. Ζει στην Αθήνα όπου και εργάζεται ως σκηνοθέτης, βοηθός σκηνοθέτη και μοντέρ. Έχει σκηνοθετήσεις πλήθος τηλεοπτικών ντοκιμαντέρ, μεταξύ των οποιών και πορτρέτων σε γνωστά πρόσωπα όπως οι Πολ Όστερ, Κώστας Τσόκλης, Γιώργος Αρβανίτης κ.λπ.

(πηγή σημειώσεις για την παραγωγή)