του Shani Grewal

Ο Sanjay είναι ένας καλλιτέχνης ασιατικής καταγωγής, ο οποίος δεν έχει γνωρίσει ακόμα την επιτυχία και την αναγνώριση που του αξίζει. Προσπαθεί να αποφύγει τις δεσμεύσεις και αρνείται να παντρευτεί την φίλη του Jill. Απογοητευμένη από την άρνηση του, η Jill φεύγει για το Λος Άντζελες. Αυτή η απουσία της θα δώσει την ευκαιρία στον ήρωα να ανανεώσει κάποιες από τις παλιές γνωριμίες του, όπως με την πρώην φίλη του, την Nora, ή ακόμα να δημιουργήσει και καινούριες. Οι φίλοι του θα του κάνουν μια πρόταση: αν καταφέρει να βρεθεί στο κρεβάτι με επτά γυναίκες να του απονεμηθεί σε πανηγυρική τελετή ο τίτλος του "γκουρού". Όμως ο Sanjay θα αισθανθεί παγιδευμένος σ' αυτό το στοίχημα, τόσο μεταφορικά -αφού εξακολουθεί να είναι ερωτευμένος με την Jill- όσο κυριολεκτικά: γρήγορα ένας τοπικός νονός θα μπλεχτεί στην ιστορία. Ο Sanjay βρίσκεται αντιμέτωπος με δυσκολίες που φαίνονται αξεπέραστες: μπορεί να κερδίσεις πάλι την Jill; μπορεί να διατηρήσει τη σωματική του ακεραιότητα; θα καταφέρει να γίνει ένας επιτυχημένος καλλιτέχνης και μαζί μ' όλα αυτά θα κερδίσει τον επίζηλο τίτλο του "γκουρού";
Αυτή η ταινία χαμηλού προϋπολογισμού -για την παραγωγή της οποίας χρησιμοποιήθηκαν ανορθόδοξες μεθόδους χρηματοδότησης αφού τα χρήματα της παραγωγής συγκεντρώθηκαν από εισφορές φίλων του σκηνοθέτη-, είναι μια ρομαντική κωμωδία στην οποία οι εθνικές πολιτισμικές ιδιαιτερότητες δημιουργούν το φόντο για τις κωμικές καταστάσεις που ήρωας ζει.
Δ.Μ.

Guru In Seven (1998)
Σκηνοθεσία: Shani Grewal
Σενάριο: Shani Grewal
Φωτογραφία: James Bishop
Μοντάζ: Shani Grewal
Κουστούμια: June Hudson
Μουσική: Matthew Best, Neil Hourigan, Sean Maher, Sunny Sehgal
Ηθοποιοί: Nitin Chandra Ganatra (Sanjay), Saeed Jaffrey (Mr. Walia), Jacqueline Pearce (Joan), Antony Zaki (Ram), Ernestina Quarcoo (Jill), Dhirendra (Amrit), Amanda Pointer (Gaynor), Elle Lewis (Holly), Harvey Virdi (Amarjeet), Suchitra Malik (Tina), Lynne Michelle (Candy), Lea Rochelle (Nora)
Διάρκεια: 108'
Έγχρωμη