του King Vidor
ruby2.jpg
Γεννημένη σε μια μικρή πόλη του Αμερικάνικου νότου, η Ρούμπι μια φτωχή κοπέλα, ονειρεύεται να βγει από την μιζέρια της ανούσιας ζωής της με έναν πλούσιο γάμο.Ο ευκαιριακός εραστής της, ο μηχανικός Μπόκ Τάκμαν δεν την θεωρεί άξια για γάμο, αλλά ο επιτυχημένος επιχειρηματίας Τζιμ Τζέντρυ, είναι γοητευμένος από την θελκτική Ρούμπι και πρόθυμος να την παντρευτεί..
Λίγο μετά τον γάμο, ο Τζιμ σκοτώνεται σε ατύχημα και η καλή κοινωνία της πόλης που δεν την δέχτηκε ποτέ, κατηγορεί την Ρούμπι, πιστεύοντας πως τον σκότωσε η ίδια. Επικεφαλής πια της μεγάλης περιουσίας του Τζιμ, η Ρούμπι έρχεται αντιμέτωπη με τον Μποκ που είχε δανειστεί μεγάλο χρηματικό ποσό απο τον Τζιμ για να αποξηράνει το πλημμυρισμένο κτήμα του. Του χαρίζει το χρέος του αλλά αυτός την αντικρούει...
Ο έρωτας τους ξαναφουντώνει,μέχρι την στιγμή που θα μπει στην μέση ο αδερφός της Ρούμπι …
ruby1.jpgΤελευταία μεγάλη ταινία του Κινγκ Βίντορ (King Vidor) (θα στραφεί μετά κυρίως σε υπερπαραγωγές), το Κολασμένοι πόθοι (Ruby Gentry) ακολουθεί τα θεματικά χνάρια της αριστουργηματικής Μονομαχίας στον ήλιο που είχε γυρίσει έξι χρόνια νωρίτερα για τον ίδιο παραγωγό (Ντέιβιντ Σέλτζνικ) και με την ίδια πρωταγωνίστρια. Ξαναπιάνοντας πολλά από τα προσφιλή του θέματα, Ο Βίντορ αποδεικνύεται και πάλι σπουδαίος δημιουργός του Χόλυγουντ.Τα ανεκπλήρωτα πάθη πάντα καταλήγουν στην τραγωδία μοιάζει να μας λέει και σ’αυτή την ταινία:οι ήρωες του, κυνηγημένοι από τον πουριτανισμό και την βία της καθυστερημένης επαρχίας, έρμαιο των προκαταλήψεων και των ιδεοληψιών τους, πυρακτωμένοι από τα καταπιεσμένα ερωτικά τους πάθη, οδηγούνται μαθηματικά προς τον γκρεμό. Όμως ο Βίντορ δεν ακολουθεί το βίαιο και παθιασμένο ρυθμό τους, στέκεται κάπως απόμακρα, παρακολουθεί με το μέτρο μιας κλασικής αφήγησης. Άλλοτε στυλιζαρισμένο και άλλοτε πιο ρεαλιστικό, το ύφος του προσεγγίζει καίρια το δισυπόστατο της ανθρώπινης επιθυμίας, αυτό το αόρατο νήμα που συνδέει τους ήρωες μεταξύ τους ή τους ήρωες με τα όνειρά τους, ικανό να δημιουργήσει αλλά και να καταστρέψει.
Η σταρ της εποχής, η πανέμορφη και σέξι Τζένιφερ Τζόους, βουτηγμένη στη λάσπη,σε σκηνές ανθολογίας, ενσαρκώνει την άγρια έκφραση της σεξουαλικής ελευθερίας.

(πηγή δελτίο τύπου Κινηματογραφική Λέσχη ΕΤ1)