(Akasen chitai/ Street of Shame)
του Kenji Mizoguchi
b_505X0_505X0_16777215_00_images_1718_akasen-chitai.jpg

Για τρεις αιώνες η συνοικία Yoshiwara στο βόρειο Τόκιο είναι ο χώρος όπου κάποιος μπορεί να αναζητήσει νυχτερινές απολαύσεις. Όμως μια εκστρατεία απαγόρευσης της πορνείας απειλεί τις γυναίκες που εργάζονται στους οίκους ανοχής.
Ανάμεσα στις γυναίκες, που δουλεύουν σ' έναν απ' αυτούς τους οίκους ανοχής της περιοχής, είναι η Hanae. Ο λόγος που εκπορνεύεται; η Hanae προσπαθεί να κερδίσει κάποια χρήματα για να συντηρήσει τον μικρό της γιο και τον άνδρα της.
Η Mickey, μια νεαρή κοπέλα, καταφθάνει στον οίκο ανοχής  -έχοντας αποδράσει από τον πατέρα της ένα εγωκεντρικό ηδονιστή, με πολλές ερωμένες - και γρήγορα γίνεται ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των πελατών, κυρίως για τη γεμάτη λαγνεία συμπεριφορά της.
Η Yorie μια συμπαθητική πόρνη, που έχει προσπεράσει προ πολλού τα χρόνια της νεότητας,  εγκαταλείπεται από έναν παλιό της πελάτη, για χάρη της Mickey. Η Yorie χρωστά χρήματα στην ιδιοκτησία του πορνείου και αποφασίζει να μην πληρώσει το χρέος της. Επίσης αποφασίζει να φύγει από τον οίκο ανοχής και να παντρευτεί τον εραστή της. Γρήγορα όμως επιστρέφει ταπεινωμένη στο οίκο ανοχής, αφού έχει ανακαλύψει ότι ο εραστής της δεν την αγαπά πραγματικά και το μόνο που θέλει απ' αυτή είναι να τον συντηρεί.
Η Yumeko, μία χήρα που εργαζόταν επί χρόνια στον οίκο ανοχής, με σκοπό να μεγαλώσει το παιδί της στην επαρχία, έρχεται σε επαφή με τον τώρα μεγάλο γιο της. Απογοητεύεται, καθώς ο γιος της αισθάνεται αποστροφή και ντροπή για την μητέρα του και το επάγγελμα που αυτή ασκεί: δεν θέλει να έχει καμία επαφή μαζί της.
Η Yasumi είναι ψυχρή, άπληστη και άκαρδη. Ωθεί στο έγκλημα τους άνδρες -πελάτες της, με αποκλειστικό σκοπό να κερδίσει περισσότερα χρήματα. Στο τέλος εξαγοράζει την επιχείρηση ενός πρώην εραστή της.
Ενώ η απογοητευμένη Yumeko -συναισθηματικά ερείπιο λόγω της απόρριψης από τον γιο της- αποσύρεται σ' ένα άσυλο, μια συνεσταλμένη νεαρή παρθένα προετοιμάζεται για να συνεχίσει το επάγγελμα.
Σκηνοθεσία: Kenji Mizoguchi
Σενάριο: Masashige Narusawa, βασισμένο στο μυθιστόρημα "Susaki no Onna" του Yoshiko Shibaki.
Φωτογραφία: Kazuo Miyagawa.
Hθοποιοί: Machiko Kyo, Ayako Wakao, Aiko Mimasu, Michiyo Kogure, Kumeko Urabe, Yasuko Kawakami, Hiroko Machida.
Διάρκεια: 85', 1956