του Robert Aldrich
babyjane.jpg

Ένα  ψυχολογικό θρίλερ χαρακτήρων, που διαδραματίζεται με φόντο τον απατηλό κόσμο του θεάματος και στιγματίζεται από την επιβλητική παρουσία δύο χολιγουντιανών σταρ της κλασικής περιόδου: της Bette Davis και της Joan Crawford. 
Οι αδερφές Hudson είναι δυο ηλικιωμένες ηθοποιοί που ζουν σ’ ένα ερειπωμένο κτίριο του Λος Άντζελες. Η Jane (Bette Davis) ήταν ηθοποιός του βαριετέ, παιδί-θαύμα, γνωστή ως «Baby Jane» (μια αναφορά στη Shirley Temple παιδί σταρ ), αλλά καθώς μεγάλωνε η καριέρα της, σιγά- σιγά καταστράφηκε. Ενώ η Blanche (Joan Crawford), παρόλο που ήταν στη σκιά της ως κορίτσι, όταν ενηλικιώθηκε είχε μια πάρα πολύ επιτυχημένη καριέρα σαν ηθοποιός. Μια νύχτα η Blanche τραυματίζεται σ’ ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα –και καθηλώνεται σε αναπηρικό καροτσάκι. Η Jane αναλαμβάνει την φροντίδα της....
Εν μέρει μαύρη κωμωδία, εν μέρει ψυχολογικό θρίλερ στους τόνους του μακάβριου, η ταινία χαρακτηρίζεται από την κλειστοφοβική ατμόσφαιρα και από τις τεταμένες σχέσεις μεταξύ των δύο αδελφών: είναι σχέσεις ανταγωνιστικές, γεμάτες εντάσεις και πάθη. Παγιδευμένες μέσα στο κλειστό χώρο του διαμερίσματος, οι εντάσεις και τα πάθη μεγεθύνονται και κυριεύουν τα πρόσωπα.
Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Robert Aldrich, βάσισε την ταινία πάνω στην υπάρχουσα ανταγωνιστική σχέση μεταξύ των δύο σταρ της Bette Davis και της Joan Crawford.