της Lynne Ramsay
kevin2.jpg

Η Eva παραμερίζει προσωπικές φιλοδοξίες και καριέρα και γίνεται μητέρα: γεννά τον Kevin. Η σχέση μεταξύ μητέρας και γιου είναι εξ’ αρχής δύσκολη. Όταν ο Kevin γίνεται 15 χρονών κάνει κάτι παράλογο και ασυγχώρητο για την κοινωνία. Συναισθήματα πένθους και η αίσθηση ευθύνης απασχολούν την Eva. Αγάπησε ποτέ τον γιο της; Και πόσα απ’ αυτά που πράττει ο Kevin είναι ευθύνη της;
Η Tilda Swinton που υποδύεται την Eva και επιπλέον είναι και παραγωγός της ταινίας δηλώνει: "Είναι μια ιστορία στην οποία ένα μακελειό συμβαίνει σ’ ένα λύκειο -χωρίς όμως να είναι το κύριο συμβάν στην ταινία. Στο μυθιστόρημά του – που υπήρξε η έμπνευση για την ταινία μας – ο Lionel Shriver κατευθύνει την προσοχή μας, στα εκρηκτικά ενδεχόμενα που προκαλούνται όταν είσαι γονέας . Αυτό ήταν το νήμα που ακολουθήσαμε στην ανάπτυξη του σεναρίου και στην δημιουργία της ατμόσφαιρα της ταινίας. "
Ο John C. Reilly που υποδύεται τον Franklin  στην ταινία δηλώνει: «Η ιστορία της ταινίας εξετάζει την αντίληψη ότι σε μια οικογένεια μεταξύ γονέα και παιδιού υπάρχουν καλές σχέσεις, ότι αυτόματα παιδιά και γονείς είναι το ίδιο. Το ανατρέφεις ένα παιδί είναι κάτι εξαιρετικά πολύπλοκο και παρά τις καλύτερες προθέσεις ορισμένες φορές μπορούν να συμβούν τρομερά πράγματα» .
kevin1.jpg
Η Lynne Ramsay -Ratcatcher (1999), Morvern Callar (2002) -, σκηνοθέτις της ταινίας δηλώνει: «Με ελκύουν θέματα προκλητικά. Μισώ το να ‘μαι ασφαλής . Υπάρχουν πάρα πολλές εύκολες (για τους δημιουργούς τους) και βαρετές ταινίες . Εγώ όμως δεν αλλάζω. Δεν είναι ένας εύκολος δρόμος . (…)Τα γυρίσματα στο Stamford του Connecticut ήταν ένας νέος κόσμος για μένα. Ουσιαστικά μετακινήθηκα σ’ ένα ξένο άγνωστο τόπο σε σχέση με τις προηγούμενες ταινίες μου.»
Ο Seamus McGarvey, διευθυντής φωτογραφίας δηλώνει: «Επιδιώξαμε να έχουμε μια πολύ σαφή και διαυγή οπτική κόντρα σε σχέση με το πώς κινηματογραφούνται συνήθως οι αναμνήσεις, όπως όταν ξυπνάς από ένα όνειρο. Ο παρόν χρόνος στην ταινία είναι περισσότερο εσωτερικός και ψυχολογικός. Μπαίνουμε μέσα στο μυαλό και στην ψυχή της Eva» .