του Wes Anderson
moonrise1.jpg

Διαδραματιζόμενη σ’ ένα νησί στα ανοικτά των ακτών της Νέας Αγγλίας το καλοκαίρι του 1965, η ταινία του Wes Anderson (The Royal Tenenbaums, Fantastic Mr. Fox, Rushmore) έχει στο κέντρο της δύο 12χρονους που ερωτεύονται, συνάπτουν μια μυστική συμφωνία και το σκάνε μαζί στις ερημιές. Μια σφοδρή καταιγίδα βρίσκεται σε εξέλιξη στα ανοιχτά και η μέχρι τότε φιλήσυχη κοινότητα του νησιού χάνει τις ισορροπίες της.
Οι ταινίες του Wes Anderson συνδυάζουν μια ενήλικη σοβαρότητα μ' ένα τόνο παιχνιδιάρικης προσποίησης και ακριβώς γι’ αυτό μπορεί να προσεγγίσει το σύμπαν των νεαρών πρωταγωνιστών του. Η ταινία Moonrise Kingdom απεικονίζει αυτό το κλειστό σύμπαν και τις μαγικές στιγμές που συχνά συνοδεύουν τα καλοκαίρια της παιδικής ηλικίας.
Το σενάριο είναι των Wes Anderson και Roman Coppola, και πρωταγωνιστούν οι Bruce Willis, Edward Norton, Bill Murray, Tilda Swinton, Frances McDormand και Harvey Keitel.
moonrise2.jpgΟ Jared Gilman, ο οποίος υποδύεται τον Sam Shakusky, δηλώνει σχετικά με το πως προετοιμάστηκε για το ρόλο: «Έκανα μαθήματα κανό, μερικά μαθήματα καράτε κι έμαθα να μαγειρεύω, καθώς υπήρχε μια σκηνή όπου έπρεπε να φτιάξω ένα φαγητό στη φωτιά. Ο Ουές με έβαλε να δω μια ταινία με τον Κλιντ Ίστγουντ, το “Escape from Alcatraz“ που εκτυλίσσεται το 1963, κι ήταν πολύ καλή. Επίσης μπορούσα να βασίζομαι στη βοήθεια των γονιών μου, αφού εκείνοι μεγάλωσαν στη δεκαετία του ‘60». 
Η Kara Hayward που υποδύεται την Suzy Bishop δηλώνει: «Ο Ουές έβαλε εμένα και τον Τζάρεντ να αλληλογραφήσουμε, καθώς στην ταινία η Σούζι και ο Σαμ στέλνουν γράμματα ο ένας στον άλλον για έναν ολόκληρο χρόνο. Μας έβαζε να γράφουμε ξεκινώντας με τις δικές του φράσεις». 
Και ο Gilman συμπληρώνει: «Επειδή στην ταινία τα γράμματα κόβονται στα μισά της πρότασης, ο Ουές σκέφτηκε πως εμείς μπορούσαμε ένα τα ολοκληρώσουμε. (...) Όποτε έβαζα το καπέλο από ρακούν και τα γυαλιά του Σαμ – που είναι διαφορετικά από τα δικά μου – έλεγα, “Τώρα είμαι ο Σαμ“. Ο Ουές μας έβαζε να κάνουμε πρόβα των σκηνών που είχαμε μεταξύ μας, αλλά όχι τη σκηνή με το φιλί. Ήθελε να βγει απολύτως φυσική, γιατί είναι το πρώτο φιλί και για το Σαμ και για τη Σούζι)».
Η Kara Hayward  προσθέτει: «Δεν είχα ιδέα τι να περιμένω, γιατί δεν είχα συμμετάσχει ποτέ πριν σε κάποια ταινία ή διαφημιστικό, μόνο σε θεατρικές παραστάσεις του σχολείου ή της κατασκήνωσης. Αυτό που αγάπησα πιο πολύ στα γυρίσματα ήταν το να παρακολουθώ τους άλλους ηθοποιούς να παίζουν, ήταν μια μεγάλη έμπνευση. Αυτό που με βοήθησε περισσότερο να μπω στο χαρακτήρα ήταν οι οδηγίες του Ουές. Μου έλεγε, “Να τι συμβαίνει τώρα. Δεν είναι όμως η Κάρα που κάνει αυτά που κάνει. Είναι η Σούζι“».