b_505X0_505X0_16777215_00_images_1819_nuestro-tiempo.jpg

Nuestro tiempo, Carlos Reygadas
Μια οικογένεια ζει στην μεξικανική ύπαιθρο ανατρέφοντας ταύρους για τις ταυρομαχίες. Η Esther είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία του ράντσου, ενώ ο σύζυγός της ο Juan, ένας δόκιμος ποιητής, ανατρέφει και επιλέγει τα ζώα. Όταν η Esther ερωτεύεται τον Phil, έναν εκπαιδευτή αλόγων, το ζευγάρι αγωνίζεται να επιβιώσει της συναισθηματικής κρίσης.
Με τους Carlos Reygadas, Natalia López, Eleazar Reygadas, Rut Reygadas, Phil Burgers
Ο Carlos Reygadas , σκηνοθέτης της ταινίας, δηλώνει: «Όταν αγαπάμε κάποιον ή κάποια, θέλουμε πάνω από όλα την ευτυχία του/ της; Ή μόνο στο βαθμό που η εν λόγω σιωπηρή πράξη γενναιοδωρίας δεν μας επηρεάζει πάρα πολύ; Με λίγα λόγια: Είναι η αγάπη μια υπόθεση σχετικότητας;»
b_505X0_505X0_16777215_00_images_1819_22-july.jpg
22 July, Paul Greengrass
Ο Paul Greengrass αφηγείται την πραγματική ιστορία της πιο σοβαρής τρομοκρατικής επίθεσης της Νορβηγίας και ό,τι ακολούθησε. Στις 22 Ιουλίου 2011, 77 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένας ακροδεξιός εξτρεμιστής πυροδότησε μια βόμβα αυτοκινήτου στο Όσλο και στη συνέχεια επιτέθηκε πυροβολώντας μια κατασκήνωση πολιτικού κόμματος. Η ταινία παρακολουθεί το συναισθηματικό ταξίδι ενός επιζώντος για να απεικονίσει την πορεία μιας χώρας προς την επούλωση και τη συμφιλίωση.
Με τους Anders Danielsen Lie, Jonas Strand Gravli, Jon Øigarden, Isak Bakli Aglen, Seda Witt, Maria Bock, Thorbjørn Harr
Ο Paul Greengrass, σκηνοθέτης της ταινίας, δηλώνει: «Ο κινηματογράφος περιλαμβάνει πολλές μορφές και πολλά θέματα, αλλά το θέμα του πάντα είναι ο άνθρωπος. Μπορεί να μας δείξει την αγάπη και το θαύμα, μπορεί να βρούμε την αλήθεια και την ομορφιά στις μικρότερες ιδιωτικές στιγμές, ή να συγκινήσει και να μας διασκεδάσει με το μαγευτικό θέαμα φανταστικών κόσμων. Αλλά από καιρό σε καιρό ο κινηματογράφος πρέπει επίσης να τολμήσει να κοιτάξει ανελέητα το πως είναι αυτός ο κόσμος - πώς κινείται, πού πηγαίνει και. Αυτός είναι ο λόγος που ξεκίνησα να αφηγούμαι την αυτήν την ιστορία για το πως η της Νορβηγία αντιμετώπισε  τη ακροδεξιά τρομοκρατική επίθεση της 22ας Ιουλίου 2011.»

(πηγή κατάλογος Φεστιβάλ Βενετίας)