b_505X0_505X0_16777215_00_images_1819_doubles-vies.jpg

Doubles vies, Olivier Assayas
Ο Alain, ένας επιτυχημένος παρισινός εκδότης που αγωνίζεται να προσαρμοστεί στις αλλαγές της ψηφιακή επανάσταση, έχει σοβαρές αμφιβολίες για το νέο χειρόγραφο του Léonard, ενός από τους συγγραφείς του: είναι ακόμα ένα έργο της αυτοβιογραφικής λογοτεχνίας που ανακυκλώνει την ερωτική του περιπέτεια με μια ελάχιστα γνωστή διασημότητα. Η Selena, η σύζυγος του Alain, μια διάσημη ηθοποιός, έχει αντίθετη άποψη.
Ο Olivier Assayas, σκηνοθέτης της ταινίας δηλώνει: «Ο κόσμος μας συνεχώς αλλάζει. Πάντα συνέβαινε αυτό. Το ζήτημα είναι η ικανότητά μας να παρακολουθούμε αυτή τη ροή, να κατανοούμε τι πραγματικά διακυβεύεται και, στη συνέχεια, να προσαρμοστούμε ή όχι. Εξάλλου, αυτό είναι η πολιτική. Η ψηφιοποίηση του κόσμου μας και ο περιορισμός του στους αλγορίθμους είναι ο σύγχρονος φορέας μιας αλλαγής που μας δημιουργεί σύγχυση και μας ξεπερνά. Η ψηφιακή οικονομία παραβιάζει κανόνες και συχνά νόμους. Επιπλέον, αμφισβητεί οτιδήποτε φαινόταν σταθερό και στέρεο στην κοινωνία και την πραγματικότητα γύρω μας, μόνο και μόνο για να το περιορίσει στο επίπεδο μιας απλής επαφής. Η ταινία δεν αφορά την ανάλυση της λειτουργίας της νέας οικονομίας. Η πρόθεσή μας είναι να παρατηρήσουμε πώς αυτά τα ζητήματα μας βασανίζουν, προσωπικά, συναισθηματικά και μερικές φορές χιουμοριστικά.»
Με τους Guillaume Canet, Juliette Binoche, Vincent Macaigne, Nora Hamzawi, Christa Théret, Pascal Greggory.
b_505X0_505X0_16777215_00_images_1819_the-ballad-of-buster-scruggs.jpg
The Ballad of Buster Scruggs, Ethan Coen & Joel Coen
Η Μπαλάντα του Buster Scruggs είναι μια ταινία ανθολογία των γουέστερν που αποτελείται από έξι μέρη: μια σειρά από ιστορίες για την αμερικάνικη μεθόριο που αφηγούντα ιμ ε τον ιδιαίτερο τους τρόπο οι Joel και του Ethan Coen. Κάθε κεφάλαιο αφιερώνεται σε μια ξεχωριστή ιστορία για την Αμερικάνικη Δύση.
Με τους Tim Blake Nelson, James Franco, Liam Neeson, Tom Waits, Bill Heck, Zoe Kazan, Tyne Daly, Brendan Gleeson
Οι Ethan Coen & Joel Coen, σκηνοθέτες της ταινίας δηλώνουν: «Πάντα αγαπούσαμε τις ταινίες ανθολογίας, ειδικά εκείνες τις ταινίες που έγιναν στην Ιταλία τη δεκαετία του '60, οι οποίες τοποθετούσαν δίπλα -δίπλα έργα διαφόρων σκηνοθετών πάνω σε ένα κοινό θέμα. Έχοντας γράψει μια ανθολογία των ιστοριών γουέστερν, προσπαθήσαμε να κάνουμε το ίδιο, ελπίζοντας να συγκεντρώσουμε τους καλύτερους σκηνοθέτες που δραστηριοποιούνται σήμερα. Ήταν μεγάλη τύχη μας που συμφώνησαν να συμμετάσχουν.»

(πηγή κατάλογος Φεστιβάλ Βενετίας)