b_505X0_505X0_16777215_00_images_1920_isffc19.jpg

Διεθνές Διαγωνιστικό

ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ [€4,000]    
Το Πρώτο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους που συνοδεύεται από το ποσό των 4.000 ευρώ, απονέμεται σε μια ταινία που διηγείται αριστοτεχνικά, με μαύρο χιούμορ και σπουδαίες ερμηνείες, τη συλλογική παράνοια που επικρατεί σε μια χώρα υπό δικτατορικό καθεστώς παρακολούθησης και καταστολής,  μέσα από μια οικογενειακή σύγκρουση.
Το Πρώτο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους απονέμεται στο The Christmas Gift του Bogdan Muresanu από τη Ρουμανία.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ  [€2,500]
Για τον τρόπο με τον οποίο καταφέρνει να σκιαγραφήσει τις εντάσεις μεταξύ πατέρα και υιού, καταγράφοντας τις ανεπιτήδευτες ερμηνείες των πρωταγωνιστών μέσα από κοντινά πλάνα, καθώς και για τη συγκλονιστική φωτογραφία της, το Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας, που συνοδεύεται από το ποσό των 2.500 ευρώ, απονέμεται στη Meryam Joobeur για την ταινία της Brotherhood, μια συμπαραγωγή Καναδά, Τυνησίας, Κατάρ και Σουηδίας.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ  FILM  [€1,500]
Για τις συναρπαστικές εικόνες και την οπτική της γλώσσα, το λεπτό χιούμορ και την αυθεντική ερμηνεία της πρωταγωνίστριας, το Δεύτερο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους, που συνοδεύεται από το ποσό των 1.500 ευρώ, απονέμεται στο Adalamadrina της Carlota Oms από την Ισπανία.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ  [€3,000]
Για την ευρηματική χρήση πολυμέσων και την πρωτότυπη προσέγγισή του σε ένα υβριδικό ντοκιμαντέρ που καθιστά ασαφή τα όρια μεταξύ εικονικού και πραγματικού κόσμου, το Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ, που συνοδεύεται από το ποσό των 3.000 ευρώ, απονέμεται στην ταινία Swatted του Ismaël Joffroy Chandoutis από τη Γαλλία.

ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Απονέμεται τιμητική διάκριση στο Διεθνές Διαγωνιστικό στην ταινία Symbiosis της Nadja Andrasev από την Ουγγαρία.

YΠΟΒΟΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
Για τη σκιαγράφηση του πολυδιάστατου πορτρέτου και των συμβολισμών των αγροτικών κοινοτήτων της περιοχής του Κοσόβου που αντανακλούν, πέρα από οικογενειακές αξίες, κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά ζητήματα, η Διεθνής Κριτική Επιτροπή προτείνει την ταινία In Between του Κοσοβάρου σκηνοθέτη Samir Karahoda ως υποψήφια του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου για τα Βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2020 στην Κατηγορία Ταινιών Μικρού Μήκους.
 
Βραβεία – Εθνικό Διαγωνιστικό

ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ  [€4,000]
Για την ειλικρινή και τολμηρή προσέγγισή του στη σκιαγράφηση ενός ευαίσθητου, προσωπικού ζητήματος, το Πρώτο Βραβείο Καλύτερης Κυπριακής Ταινίας Μικρού Μήκους που συνοδεύεται από το ποσό των 4.000 ευρώ, απονέμεται στο Wax and Feathers του Μάριου Λιζίδη.
 
ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ  [€2,500]
Για τον τρόπο με τον οποίο παρασύρει τον θεατή στο ταξίδι μιας νεαρής που αγωνίζεται να ανταποκριθεί στις προσδοκίες της οικογένειάς της, το Δεύτερο Βραβείο Καλύτερης Κυπριακής Ταινίας Μικρού Μήκους που συνοδεύεται από το ποσό των 2.500 ευρώ, απονέμεται στο Tropical Dreams της Βαγγελιώς Σουμέλη.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ ΝΤΙΝΟΥ ΚΑΤΣΟΥΡΙΔΗ   [Οικογένεια Ντ. Κατσουρίδη]
Για τη σύνθεση ενός συναισθηματικού μωσαϊκού από αναμνήσεις που προέρχονται από διαφορετικές πηγές, το Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας Ντίνου Κατσουρίδη, που συνοδεύεται από παροχή τεχνικού εξοπλισμού για την επόμενη ταινία του σκηνοθέτη, μία χορηγία της εταιρείας Tonikon, απονέμεται στον Μάριο Λιζίδη για την ταινία του Wax and Feathers.
 
ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ  [χορηγεί η STEFILM]
Για την ανεπιτήδευτη οπτική του προσέγγιση και τα ήπια χρώματα της ταινίας, το Βραβείο Καλύτερης Φωτογραφίας, το οποίο συνοδεύεται από υπηρεσίες post-production, colour correction και DCP in HD, μία χορηγία της εταιρείας STEFILM, απονέμεται στον Γιώργο Ραχματούλιν για τη φωτογραφία του στην ταινία Tropical Dreams της Βαγγελιώς Σουμέλη.
 
ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ [€500 Δήμος Λεμεσού ]
Για την ευγενή, ειλικρινή και αυθεντική ερμηνεία της, το Βραβείο Καλύτερης Ερμηνείας, το οποίο συνοδεύεται από το ποσό των 500 ευρώ, μία προσφορά του Δήμου Λεμεσού, απονέμεται στην Αλεξάνδρα Χασάνη για τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην ταινία Tropical Dreams.

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ
Απονέμεται τιμητική διάκριση στο Εθνικό Διαγωνιστικό στην ταινία Φιστίκια Αιγίνης του Σάββα Σταύρου.
 
(δ.τ.)