b_505X0_505X0_16777215_00_images_1920_isffc19.jpg

Meet the Distributors
Κυριακή  13/10, 17:30 - 19:30
Σκηνή Θεάτρου Ριάλτο
​Φέτος, στο πάνελ «Meet the Distributors» το ISFFC φιλοξενεί διανομείς ταινιών μικρού μήκους και εκπροσώπους κορυφαίων εταιρειών που ειδικεύονται στην ανάπτυξη φεστιβαλικής στρατηγικής, οι οποίοι θα παρουσιάσουν το έργο τους σε Κύπριους και ξένους σκηνοθέτες. Σκοπός της παρουσίασης και της συζήτησης που θα ακολουθήσει είναι να προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο μία ταινία μικρού μήκους μπορεί να πετύχει διεθνή διανομή, για τη σημασία μιας επιτυχημένης στρατηγικής προώθησης μιας ταινίας σε φεστιβάλ και για το πώς η διανομή επηρεάζει το μέλλον ενός σκηνοθέτη. Είναι η πρώτη φορά που καταξιωμένοι αλλά και ανερχόμενοι σκηνοθέτες της Κύπρου, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν «εκ των έσω» τα πάντα για τη διανομή ταινιών μικρού μήκους!

Auteurs of French Cinema
Kυριακή  13/10, 23:00
Πλατεία Ηρώων
Μία συλλογή ταινιών μικρού μήκους από κορυφαίους Γάλλους σκηνοθέτες που σημάδεψαν τη δεκαετία του ’90, οι οποίοι αποτελούν σήμερα ορισμένα από τα σπουδαιότερα ονόματα του παγκόσμιου σινεμά. Οι ταινίες που θα προβληθούν προέρχονται από τη συλλογή της L'Agence du Court Métrage.

Focus on Africa
Δευτέρα  14/10, 23:00
Πλατεία Ηρώων
​Μία συλλογή ταινιών μικρού μήκους από το σύγχρονο ανεξάρτητο αφρικανικό σινεμά. Εδώ συναντάμε την επιδέξια ρητορική και τα περίτεχνα πολεμικά κόλπα ενός Αφρικανού σαμουράι στο φουτουριστικό δράμα επιστημονικής φαντασίας του Cédric Ido, Hasaki Ya Suda, για τις συνέπειες της υπερθέρμανσης του πλανήτη το 2100. Μία ομάδα νεαρών που μαζεύονται στο Κιγκάλι για να αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά τον φίλο τους, συζητώντας για τη ζωή και την πνευματικότητα στο I Got my Things and Left του Philbert Aimé Mbabazi. Την επίμονη έλλειψη μαύρων μοντέλων στη σύγχρονη Ναϊρόμπι και την πίεση που αισθάνονται πολλές γυναίκες να κάνουν λεύκανση στο δέρμα για να μοιάσουν όσο το δυνατόν περισσότερο στα πρότυπα που πλασάρει η τηλεόραση και τα περιοδικά, στο ντοκιμαντέρ μικτών μέσων της σκηνοθέτιδας Ng`endo Mukii με τίτλο Yellow Fever.

Greek New Wave Cinema
Τρίτη  15/10, 23:00
Πλατεία Ηρώων
​Ειδικές προβολές δύο αριστουργημάτων του ελληνικού σινεμά: στο Greek New Wave Cinema προβάλλεται η ταινία μικρού μήκους Nimic του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών και τέσσερις φορές προτεινόμενου για Βραβείο Όσκαρ, Γιώργου Λάνθιμου, και η ταινία Ηλεκτρικός Κύκνος της ανερχόμενης, πολυβραβευμένης σκηνοθέτιδας και προτεινόμενης για Βραβείο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας, Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη.

Κινηματογραφικές Αναγνώσεις
Τετάρτη 16/10, 17:30-19:30
Παλιό ξυδάδικο
​Λέξεις, εικόνα και ήχος! Το ISFFC προσκαλεί το κοινό σε ένα λογοτεχνικό περίπατο στην τέχνη του Κινηματογράφου: το παράλληλο πρόγραμμα «Κινηματογραφικές Αναγνώσεις» αποκαλύπτει την εγγενή σχέση λογοτεχνίας και κινούμενης εικόνας. Τέσσερις ταλαντούχοι Κύπριοι συγγραφείς θα ερμηνεύσουν με τον δικό τους τρόπο τέσσερις ταινίες μικρού μήκους χωρίς διάλογο, διαβάζοντας ζωντανά, σε παράλληλη προβολή των ταινιών, το κείμενο που έχουν δημιουργήσει.
Οι λογοτέχνες επενδύουν τις ακόλουθες ταινίες με το δικό τους κείμενο
Γιώργος Τριλλίδης  - Blue, Apichatpong Weerasethakul, 12’, Γαλλία
Νάσια Διονυσίου - Τίτλοι Τέλους / Out of Frame, Γιώργος Ζώης, 2012, Ελλάδα
Μαρία Πετρίδη  - Umbra, Florian Fischer, Johannes Krell, 20’, Γερμανία, ΗΠΑ
Ανθή Ζαχαριάδου - The Divine Way / La Via Divina, Ilaria Di Carlo, 15’, Γερμανία

The Female Condition
Πέμπτη   17/10, 23:00
Πλατεία Ηρώων
​Μία σειρά από ξεχωριστές ταινίες μικρού μήκους του 2018 και 2019 που διηγούνται μοναδικές ιστορίες γυναικών που αμφισβητούν τα όρια του να είσαι γυναίκα, μητέρα, σύντροφος και κόρη.

Amaze me
Παρασκευή  18/10, 22:00
Πλατεία Ηρώων
Για έβδομη συνεχή χρονιά, παρουσιάζεται ένα διαγωνιστικό πρόγραμμα με κορυφαία μουσικά βίντεο από όλο τον κόσμο, με κριτές τους φοιτητές του Τμήματος Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Τα μουσικά βίντεο θα προβληθούν στο πάρτι λήξης του φεστιβάλ.

(δ.τ.)