festiv2.jpg

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ. Η αγάπη του Βορειοκορεάτη δικτάτορα για το Χόλιγουντ σταματάει εκεί που αρχίζει η σάτιρα προς το πρόσωπό του. Η Βόρεια Κορέα χαρακτήρισε «πράξη τρομοκρατίας και πολέμου» το γύρισμα αμερικανικής κωμωδίας με θέμα συνωμοσία της CIA για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ουν.
 Στην ταινία με τίτλο «The Interview» πρωταγωνιστούν οι Σεθ Ρότζεν και Tζέιμς Φράνκο, οι οποίοι υποδύονται δύο δημοσιογράφους της τηλεόρασης που έχουν εντολή από τη CIA ένα δολοφονήσουν τον Κιμ. Το ρόλο του Κιμ ενσαρκώνει ο αμερικανοκορεάτης ηθοποιός Ράνταλ Παρκ.
 Η ταινία γυρίστηκε στο Βανκούβερ του ανατολικού Καναδά και θα προβληθεί στις αμερικανικές αίθουσες στις 14 Οκτωβρίου.
Εκπρόσωπος της βορειοκορεατικής διπλωματίας χαρακτηρίζει τους σκηνοθέτες «γκάνγκστερς» και ζητεί την απαγόρευση προβολής της ταινίας, σύμφωνα με τηλεγράφημα του επίσημου βορειοκορεατικού πρακτορείου ειδήσεων KCNA.
«Η παραγωγή και η προβολή του φιλμ που σκηνοθετεί μια απόπειρα δολοφονίας εναντίον του ηγέτη μας συνιστούν τρομοκρατική ενέργεια και πράξη πολέμου, οι οποίες είναι απολύτως ανεπίτρεπτες», συνέχισε ο εκπρόσωπος απειλώντας με σκληρά αντίποινα την αμερικανική κυβέρνηση σε περίπτωση που επιτρέψει και υποστηρίξει την προβολή της ταινίας.
Η χολιγουντιανή ταινία περιστρέφεται γύρω από την υπόθεση ενός φανταστικού Αμερικανού τηλεοπτικού δημοσιογράφου, ο οποίος κατορθώνει να κλείσει συνέντευξη με τον Κιμ Γιονγκ Ουν. Εν συνεχεία, η CIA στρατολογεί αυτόν και τον παραγωγό του για να σκοτώσουν τον Βορειοκορεάτη ηγέτη.
Η αφίσα της ταινίας, που θα προβληθεί στις αίθουσες τον Οκτώβριο, φαίνεται ότι φιλοτεχνήθηκε εν αναμονή των αντιδράσεων, αφού σε αυτήν απεικονίζονται βορειοκορεατικά τεθωρακισμένα και πύραυλοι, κάτω από τη φράση: «Θα γίνει πόλεμος!». Η αφίσα γράφει στα κορεατικά: «Μην πιστεύετε τους γιάνκηδες, δεν ξέρουν τι τους γίνεται».
 Δεν είναι η πρώτη φορά που το Χόλιγουντ επιλέγει τη Βόρεια Κορέα ως μέρος της θεματολογίας του. Το 2004 είχε γελοιοποιήσει το βορειοκορεατικό καθεστώς στη σατιρική κωμωδία «Team America» , όπου ο πατέρας του κ. Κιμ, Κιμ Γιονγκ Ιλ, παρουσιαζόταν ως ένας συμπλεγματικός και απομονωμένος τύραννος.
Στο τρέιλερ της νέας ταινίας η Βόρεια Κορέα χαρακτηρίζεται ως «η πιο επικίνδυνη χώρα παγκοσμίως» από έναν πράκτορα της CIA , ενώ κατά τη διάρκεια της ταινίας περιγράφεται λεπτομερώς το καθεστώς της προσωπολατρίας που συντηρείται από τη δυναστεία των Κιμ.
«Ο λαός του Κιμ Γιονγκ-Ουν πιστεύει όλα όσα του λέει, συμπεριλαμβανομένου και ότι μπορεί να μιλά στα δελφίνια, ή ότι δεν ουρεί, ούτε αφοδεύει», δηλώνει ο πράκτορας.
(πηγή δημοσιεύματα τύπου)