scorsese3.jpg

Το πορτρέτο του Bill Clinton 42ου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής σχεδιάζει να γυρίσει ο βραβευμένος με Οσκαρ σκηνοθέτης Martin Scorsese.
«Είναι μια επιβλητική φιγούρα» δήλωσε για τον Κλίντον/ Clinton ο Σκορσέζε/ Scorsese, «με τον λόγο του να απηχεί σε παγκόσμια ζητήματα. Ο πρόεδρος Κλίντον εξακολουθεί να διαμορφώνει τον πολιτικό διάλογο εντός και εκτός ΗΠΑ. Εχουμε κάνει πολλές κατ' ιδίαν συζητήσεις και ελπίζω να μου επιτρέψει να ρίξω μια καλύτερη ματιά στην υπερβατική προσωπικότητά του».
Την περίοδο της προεδρίας του οι ΗΠΑ βρέθηκαν σε τροχιά οικονομικής ανάπτυξης - η πλέον μακροχρόνια στην ιστορία τους - και ήταν εκείνος που εφάρμοσε την πολιτική «Don't ask, don't tell», ένα αμφιλεγόμενο ενδιάμεσο βήμα για την πλήρη συμμετοχή των ομοφυλόφιλων στις Ενοπλες Δυνάμεις.
Δεν είναι γνωστό αν στο φιλμ θα συμπεριληφθεί το σκάνδαλο Λιουίνσκι (Ιούλιος 1998) που, για λόγους αντιπερισπασμού, είχε συνέπεια τους περιορισμένης έκτασης βομβαρδισμούς σε φαρμακαποθήκες στο Αφγανιστάν και λίγο μετά στα σύνορα του Πακιστάν ή αν θα γίνει αναφορά στην άρνηση των ΗΠΑ να επικυρώσουν το Πρωτόκολλο του Κιότο για την κλιματική μεταβολή από ανθρωπογενείς αιτίες.
«Είμαι ευχαριστημένος διότι ο θρυλικός σκηνοθέτης Μάρτιν Σκορσέζε και το HBO συμφώνησαν να κάνουν το ντοκιμαντέρ» δήλωσε ο Μπιλ Κλίντον και τόνισε πως είναι διαθέσιμος να μοιραστεί «την εμπειρία και το έργο μου ως προέδρου με τους τηλεθεατές του δικτύου».
Η αλληλοεκτίμηση που έτρεφαν οι δύο άνδρες ήταν κινητήριος δύναμη για τη σύμπραξη στο ντοκιμαντέρ.
Άξιο επισήμανσης: το δίκτυο HBO, παραγωγή του οποίου θα είναι το ντοκιμαντέρ, στις αρχές του χρόνου είχε μεταδώσει το ντοκιμαντέρ «41», που ήταν επικεντρωμένο στον Τζορτζ Μπους τον νεότερο.

(πηγή tanea.gr)