(Μαύρος Κότσυφας, Μαύρο Βατόμουρο)
της Elene Naveriani
b_505X0_505X0_16777215_00_images_2324_blackbird-blackbird-blackberry.jpg

Η Etero λατρεύει την ανεξάρτητη ζωή της. Ζώντας μόνη σε ένα μικρό χωριό της Γεωργίας, η 48χρονη καταστηματάρχης είναι απόλυτα ικανοποιημένη στη μοναξιά της. Ωστόσο, τα βέλη του έρωτα χτυπούν στις πιο απροσδόκητες στιγμές: ο κόσμος της Etero ανατρέπεται όταν αρχίζει να ερωτεύεται έναν ντελιβερά από μια κοντινή πόλη.
Η πρωταγωνίστρια Eka Chavleishvili υποδύεται την Etero με επιβλητική χάρη, εμποτίζοντας τον χαρακτήρα με τρυφερότητα και ενσυναίσθηση καθώς αναγκάζεται να επιλέξει ανάμεσα στις ήσυχες μέρες που αγαπά και σε αυτήν την ανεξερεύνητη εναλλακτική του ερωτικού πάθους και του ρομαντισμού. Γεμάτο αβίαστη γοητεία και σκηνοθετημένο με λεπτότητα και χάρη, το Blackbird Blackbird Blackberry είναι μια λυρική ματιά στις απρόβλεπτες παρορμήσεις της ανθρώπινης καρδιάς.
(chicagofilmfestival.com/)

Η Elene Naveriani σκηνοθέτις της ταινίας, δηλώνει: "Υπήρχαν μερικά πράγματα που ήταν πολύ σημαντικά για να μεταφραστεί αυτή η ιστορία σε ταινία. Η ηρωίδα ήταν ένας δυνατός χαρακτήρας που ήταν σημαντικό το πως θα τη μεταφέρεις στην οθόνη. Δεν είχα δει ποτέ κανέναν σαν αυτήν στην οθόνη. Αυτό που είναι επίσης σημαντικό είναι η σωματική της κατάσταση. Δεν γίνεται αποδεκτή, όχι μόνο για το πώς σκέφτεται αλλά και για το πώς παρουσιάζεται ως γυναίκα. Και δεν είναι μια ολοκληρωμένη γυναίκα. Δεν πέτυχε αυτό που κάνουν συνήθως οι γυναίκες στην κοινωνία. Δεν παντρεύτηκε, δεν έχει παιδιά και δεν είναι πια νέα γυναίκα. Αυτό πιστεύει ο κόσμος για εκείνη, αυτό είναι που κάνει την ιστορία της τόσο δυνατή. Δεν χρειάζεται να προσαρμοστείς σε αυτό που σου δίνει η κοινωνία και δεν χρειάζεται να προσαρμοστείς σε αυτό που περιμένουν να κάνεις. Η ιστορία της διαδραματίζεται σε αυτό το μικροσκοπικό μέρος. Όλα είναι ρουτίνα και τίποτα δεν συμβαίνει. Έτσι, αυτή η επαναστατική ορμή που έχει στη ζωή της ήταν ένας από τους κύριους λόγους που ήθελα να κάνω αυτή την ταινία."
(filmtalk.org/)