(Η έπαυλη με τα μυστικά)
του Pablo Trapero
(το σημείωμα του σκηνοθέτη)
b_505X0_505X0_16777215_00_images_1920_la-quietud.jpg

«Η έπαυλη με τα μυστικά» είναι μια ταινία για το γυναικείο σύμπαν και την αδερφική αγάπη. Στην αρχή της ιστορίας, η Εουχένια και η Μία (οι βασικοί μας χαρακτήρες) μοιάζουν πολύ, αλλά όσο προχωράει η ιστορία παίρνει διαφορετική τροπή, ακολουθεί τα διαφορετικά μονοπάτια που ακολούθησαν αυτές οι γυναίκες στη ζωή τους και τις φέρνει αντιμέτωπες με το ταραγμένο παρελθόν των γονιών τους.
Η ταινία λαμβάνει χώρα σε ένα τεράστιο κι όμορφο σπίτι- -La Quietud- κάπου στην αχανή εξοχή έξω από το Μπουένος Άιρες. Η ατμόσφαιρα είναι γεμάτη αναμνήσεις, ωστόσο το εχθρικό παρελθόν και τα μυστικά του διαταράσσει τις σχέσεις των χαρακτήρων.
Η αποπνικτική ύπαιθρος είναι ένας χαρακτήρας από μόνη της, που δίνει ζωή στις σχέσεις των γονέων, των παιδιών και των εραστών. Τα ήσυχα τοπία που αγκαλιάζουν τις γυναίκες την ημέρα καθώς κινούνται ανάμεσα από ζώα και δέντρα, έρχονται σε τέλεια αντίθεση με τη νύχτα, όταν η εκκωφαντική ησυχία αποκαλύπτει την ιστορία που κρύβουν αυτοί οι τοίχοι.
«Η έπαυλη με τα μυστικά» προσκαλεί το θεατή να ανακαλύψει το μοναδικό βάθος αυτών των χαρακτήρων, της ιστορίας τους και του περιβάλλοντος τους. Τον καλεί να βυθιστεί στο συναισθηματικό λαβύρινθο όπου απεγνωσμένοι και όμορφοι χαρακτήρες θα πουν την ιστορία τους

(πηγή σημειώσεις για την παραγωγή)