της Jennifer Peedom
 b_505X0_505X0_16777215_00_images_1718_mountain.jpg

Ένα εντυπωσιακό ταξίδι περιπλάνησης, ή μάλλον αναρρίχησης στις υψηλότερες κορυφές, τα εμβληματικά (... και όχι μόνο) βουνά και όρη της γης, με όχημα την κλασική μουσική. Ένα ντοκιμαντέρ που διερευνά την ομορφιά του κόσμου και το πώς αυτή εντυπώνεται στο σύγχρονο άνθρωπο.
Με τις σημερινές τεχνολογικές εξελίξεις, το να βρεθεί κάποιος στην κορυφή ενός βουνού για να αποτοξινωθεί από το σύγχρονο πολιτισμό είναι πλέον πολύ πιο εύκολο να γίνει από ό, τι ήταν πριν από τρεις αιώνες.  Το "Mountain" εστιάζει στη σαγηνευτική δύναμη των βουνών και τη συνεχή επιρροή που έχουν στη διαμόρφωση της ζωής και των ονείρων μας.
Παράλληλα, διερευνά για ποιο λόγο οι άνθρωποι έλκονται από τα ύψη, αναζητώντας μια απάντηση που ξεπερνά την περίφημη ρήση του βρετανού ορειβάτη George Mallory για το Everest: «Επειδή είναι εκεί».
Ένας επιτυχημένος συνδυασμός οπτικού και δοκιμιακού λόγου. Ένα φιλμ ψυχαγωγικό και κριτικό ταυτόχρονα. Ενώ η συμφωνική μουσική στο soundtack υποβάλλει τη δέουσα ατμόσφαιρα.
"(...) Με αφήγηση από τον Willem Dafoe, ο οποίος διαβάζει ένα υποβλητικό κείμενο του Robert Macfarlane και συνοδεύεται από μια μεγαλοπρεπή μουσική επένδυση από την Αυστραλιανή Ορχήστρα Δωματίου, η γεμάτη αδρεναλίνη ταινία σχεδόν σας κάνει να αισθανθείτε σαν να είστε εκεί", αναφέρει η κριτική του αγγλικού The Guardian.
Ενώ η κριτική στο Hollywood Reporter επισημαίνει: "Το αποτέλεσμα είναι μία από τις πιο σπάνιες ταινίες δοκίμων που έγιναν ποτέ, με την Peedom και τον οπερατέρ της απο την προηγούμενη ταινία της Renan Ozturk, να παρουσιάζουν μια σειρά από λαμπερές εικόνες που θα έπρεπε οι θεατές να δουν μόνο στη μεγαλύτερη από τις μεγάλες οθόνες. Λαμπερές λήψεις χιονισμένων βουνών που κρέμονται στα σύννεφα και οι τολμηροί που αναρριχόνται σ' αυτά επικαλύπτονται από τα αποσπάσματα των αναμνήσεων του Robert Macfarlane με τον τίτλο Mountains of the Mind, που αφηγείται με την κατάλληλη χροιά ο Willem Dafoe. "
Η σκηνοθέτις της ταινίας Jennifer Peedom δηλώνει: "Η συνεργασία με μια ορχήστρα  πάντα παράγει ένα ένα πολύ διαφορετικό είδος ταινίας, και αυτό το είδος με ενδιέφερε ως  δημιουργική πρόκληση. Η σκηνοθεσία έχει σχέση πάντα με τη συνεργασία, αλλά ήξερα ότι σε αυτή την περίπτωση, η συνεργασία ήταν η πιο σημαντική πτυχή του έργου. Αυτή η ιδέα ήταν συναρπαστική.
(...) Πολλές από τις εικόνες έχουν κινηματογραφηθεί κάτω από τις πιο ακραίες συνθήκες στα υψηλότερα και περισσότερο επικύνδυνα  βουνά στον κόσμο χρησιμοποιώντας όλα τα είδη της νέας τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των αεροσκαφών- drones. "

(πηγή σημειώσεις για την παραγωγή)