(Η κόρη)
του Simon Stone
b_505X0_505X0_16777215_00_images_1617_the-daughter.jpg

Αν στερήσεις από τον μέσο άνθρωπο τη ψευδαίσθηση που έχει για τη ζωή του, τότε του έχεις στερήσει ταυτόχρονα την ίδια του την ευτυχία.
― Ερρίκος Ίψεν, Η Αγριόπαπια

Μετά από δύο δεκαετίες στην Αμερική ο Κρίστιαν επιστρέφει στο πατρικό σπίτι του στην Αυστραλία για να παραστεί στον γάμο του πατέρα του με την κατά πολύ νεότερη οικονόμο του. Καθώς ο γάμος πλησιάζει η αποκάλυψη ενός καλά κρυμμένου οικογενειακού μυστικού θα ανατρέψει τις ισορροπίες στις ζωές όλων των ανθρώπων που κάποτε είχε αφήσει πίσω του.
Bασισμένη στο θεατρικό έργο του Ερρίκου Ίψεν, «Η Αγριόπαπια» και προτεινόμενη για 9 βραβεία της Ακαδημίας Κινηματογράφου της Αυστραλίας, κερδίζοντας τα Βραβεία Α Γυναικείου Ρόλου (Odessa Young), Β Γυναικείου Ρόλου (Miranda Otto) και Διασκευασμένου Σεναρίου.
Με τους: Geoffrey Rush, Ewen Leslie, Paul Schneider, Miranda Otto, Odessa Young & Sam Neill.
Ο σκηνοθέτης της ταινίας Simon Stone, δηλώνει: "Η κόρη είναι μια ταινία για τη μνήμη -χωρίς αναδρομές. [...] Και στη μέση αυτού του σύνθετου πλέγματος των αλληλοκατηγοριών υπάρχει μια έφηβη, που μόλις τώρα αρχίζει να μαθαίνει τι μπορεί να σημαίνει ζωή, γεμάτη από όλες τις χαρές και τις ανασφάλειες της αυτο-ανακάλυψης, και πραγματικά ευάλωτη στο χάος που οι ενήλικες γύρω της έχουν επιβάλλει. Είναι μια ταινία για ανθρώπους που προσπαθούν να είναι καλοί, για τον έρωτα και τις αποτυχίες του, για τις ανθρώπινες αδυναμίες, για τον αγώνα για την επιβίωση".
Ο José Teodoro γράφει , μεταξύ άλλων, στο cinema-scope.com, για την ταινία: "Η ταινία ξεχειλίζει από ατμοσφαιρικά τοπία, καλοφτιαγμένες εικόνες που υφαίνονται η μια με την άλλη και διαλόγους από σκηνές που εκτυλίσσονται ταυτόχρονα. Ο σκηνοθέτης είναι πολύ προσεκτικός όσον αφορά τις συμπεριφορές, και οι ερμηνείες που αντλεί από το καστ του είναι ομοιόμορφα εξαιρετικές".

(πηγή σημειώσεις για την παραγωγή)