των Mehdi Charef, Emir Kusturica, Spike Lee, Kátia Lund, Jordan Scott, Ridley Scott, Stefano Veneruso, John Woo
all-the-invisible-children.jpg

Μια σπονδυλωτή ταινία-καταγγελία για τις συνθήκες ζωής των παιδιών ανά τον κόσμο. 
Το All the Invisible Children αποτελείται από επτά επεισόδια σκηνοθετημένα από οκτώ δημιουργούς που εκπροσωπούν επτά διαφορετικές χώρες ή περιοχές του κόσμου. Από τους σκηνοθέτες ζητήθηκε να εστιάσουν στο πρόβλημα των παιδιών τα οποία είναι με κάποιο τρόπο «αόρατα» - περιθωριοποιημένα, καταπιεσμένα, θύματα εκμετάλλευσης, αόρατα ακόμα και για τα «ραντάρ» των ΜΜΕ.
Ο Σπάικ Λη (25η Ωρα) ακολουθεί την 13χρονη Μπλάνκα στο τρομακτικό και αποκαλυπτικό ταξίδι της στα στενά του Μπρούκλιν. Θα ανακαλύψει ότι οι γονείς της είναι ναρκομανείς και η ίδια φορέας του AIDS.
Η Κάτια Λούντ (City of God) υμνεί τη χαρά της ζωής ακόμη κι αν είσαι άστεγο παιδί που μαζεύει σκουπίδια στους δρόμους του Σάο Πάολο. Σπιντάτο γύρισμα, νευρώδες μοντάζ σε μια πλημμύρα από ήχους ντραμς.
Ο Εμίρ Κουστουρίτσα κυλιέται παραδοσιακά σε τσιγγάνικα λασπόνερα μαζί με τον πιτσιρικά που μόλις αποφυλακίστηκε και οδεύει προς την σκλαβιά του πατέρα του που τον αναγκάζει να κλέβει.
Ο Στέφανο Βενερούζο καταπιάνεται με τα κλεφτρόνια της Νάπολης, ο Μεντί Σαρέφ βουτάει στην κόλαση των εμφυλίων της Αφρικής.
Ο Ρίντλεϊ Σκοτ και η κόρη του Τζόρνταν ξανα-ανακαλύπτουν το νόημα της ζωής και ο Τζον Γου κάνει το πιο τρυφερό παιχνίδι με δύο κοριτσίστικους αντικατοπτρισμούς.
Μια παραγωγή, με τη στήριξη της UNICEF, του UN World Food Programme και του Ιταλικού Υπουργείου Εξωτερικών, και τη συμμετοχή 8 σκηνοθετών, που ο καθένας εκπροσωπεί ένα κράτος ή μια περιοχή του πλανήτη μας.
Σκηνοθεσία:
Μεντί Σαρέφ, Tanza 16’
Εμίρ Κουστουρίτσα, Blue Gypsy 17’
Σπάικ Λι, Jesus Children of America 20’
Κάτια Λουντ, Bilu & Joao 15’
Τζόρνταν Σκοτ & Ρίντλι Σκοτ, Jonathan 16’
Στέφανο Βενερούζο, Ciro 13’
Τζον Γοο, Song Song & Little Cat 19’ S

(δ.τ.)