(Μαζί σου κι ας πεθάνω)
του Josh Lawson
the-little-death.jpg

Αυτή η ταινία από την Αυστραλία είναι μια κωμωδία για σεξουαλικά ήθη παράξενα και τρόπους αντισυμβατικούς, διανθισμένη κάποιες φορές και με τόνους δραματικούς.
Τα κεντρικά πρόσωπα της αφήγησης είναι ζευγάρια που όλα τους βιώνουν με τρόπους πέρα από την προφανή κανονικότητα τη σεξουαλική τους ζωή. Στη σεξουαλική ζωή του Πωλ και της Μέιβ είναι η επικίνδυνη, όπως αποδεικνύεται, σεξουαλική φαντασίωση της Μέιβ που δίνει τον τόνο. Η Ίβι και ο Νταν βιώνουν τη σεξουαλικότητα τους μέσα από παιχνίδια ρόλων και υποκριτικής. Η Ροουίνα ανακαλύπτει ερεθίζεται σεξουαλικά μόνο όταν βλέπει τον άνδρα της Ρίτσαρντ να υποφέρει συναισθηματικά. Ενώ, ο Φιλ διεγείρεται μόνο όταν η σύζυγός του Μωρίν κοιμάται. Και τέλος η Μόνικα κι ο Σαμ συνδέονται συναισθηματικά και όχι μόνο μέσω μιας βιντεοκλήσης στο Skype .
Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Τζος Λώσον ακολουθεί τις παράλληλες και κάποτε τεμνόμενες αφηγηματικές γραμμές του κάθε ζεύγους. Μ’ αυτόν τον τρόπο σχεδιάζει στιγμιότυπα μιας παράξενης συζυγικής ζωής. Παράλληλα, όμως, διερευνά με τόνους κωμικούς τις πολλαπλές εκδοχές της ερωτικής επιθυμίας, τις παράδοξες, αντισυμβατικές και ορισμένες φορές κωμικοτραγικές συμπεριφορές. Πίσω απ’ αυτές είναι οι πολλές και διαφορετικές εκδοχές του σαρκικού πόθου, η προσδοκία της παροδικής στιγμής, του οργασμού, της σεξουαλικής έκστασης, ό, τι οι Γάλλοι αποκαλούν «la petite mort» – ο μικρός θάνατος.
Με τους Μποζάνα Νοβάκοβιτς, Ντέιμον Χέριμαν, Τζος Λόσον, Στέφανι Μέι, Μπεν Λόσον, Κέιτ Μάλβανι.
Δ.