(Our Little Sister)
του Hirokazu Kore-eda
umimachi-diary.jpg

Τρεις αδελφές – η Sachi, η Yoshino και η Chika - ζουν μαζί σ’ ένα μεγάλο σπίτι στην πόλη της Kamakura. Όταν ο πατέρας τους – απών από το σπίτι της οικογένειας για τα τελευταία 15 χρόνια - πεθαίνει, ταξιδεύουν στην ύπαιθρο για την κηδεία του. Τότε θα συναντήσουν τη ντροπαλή ετεροθαλή αδελφή τους. Γρήγορα θα δεθούν συναισθηματικά με την ορφανή Suzu και θα την καλέσουν να ζήσει μαζί τους. Η Suzu συμφωνεί και μια νέα χαρούμενη ζωή ξεκινά για τις τέσσερεις  αδέλφες...
Ο Hirokazu Kore-eda, σκηνοθέτης της ταινίας , δηλώνει: "Φυσικά, οι βασικοί χαρακτήρες της ταινίας είναι τέσσερις αδελφές. Επίσης θα μπορούσα να πω ότι η ταινία είναι για την μικρή αδελφή, τη Suzu, που επιβεβαιώνει τη δική της ταυτότητα , αλλά και για την μεγαλύτερη αδελφή, τη Sachi, που αποδέχεται τους γονείς της. Αλλά πέρα απ’ όλα αυτά, πιστεύω ότι η ταινία επίσης επικεντρώνεται στην πόλη και το χρόνο που περνά κάθε μέρα. Όπως η  κίνηση της παλίρροιας στην ακτή, η πόλη παραμένει ουσιαστικά αμετάβλητη, παρά τις τακτικές αφίξεις και αναχωρήσεις των κατοίκων: της Suzu, για παράδειγμα, ή της κα Ninomiya ή του φίλου της Sachi.
Κάποια μέρα στο μέλλον, όταν όλοι, τα πρόσωπα της  ιστορίας, θα έχουν πεθάνει, κάποιοι άλλοι θα έρθουν στην πόλη και θα περάσουν εκεί ένα μέρος της ζωής τους. Είναι ως εάν η ζωή ενός ανθρώπου είναι μόνο ένα μικρό πράγμα. - Ένας κόκκος άμμου στην παραλία… "

(πηγή επίσημος ιστότοπος, κατάλογος του φεστιβάλ Καννών. Σύνταξη Δ.)