του Kim Moon-saeng
wonderfu.jpg

Ο Kim Moon-saeng γεννήθηκε στην Κορέα. Σπούδασε καλές τέχνες. Σκηνοθέτησε πάνω από 200 διαφημιστικές ταινίες κινουμένων σχεδίων. Απέκτησε το προσωνύμιο «Harry Potter», λόγω της ικανότητας του στην χρήση των ειδικών εφέ. Το Wonderful Days/ Sky Blue (2003) είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του. 10 εκατομμύρια δολάρια ο προϋπολογισμός της, η πιο ακριβή ταινία κινουμένων σχεδίων στην Κορέα.
Μια ερωτική ιστορία, ένα ερωτικό τρίγωνο, μια εξέγερση προλετάριων ενάντια στους εκμεταλλευτές τους: αυτά αποτελούν τα συστατικά στοιχεία. Δισδιάστατα κινούμενα σχέδια, τρισδιάστατα computer graphics και ειδικά εφέ με χρήση μινιατούρων χρησιμοποιήθηκαν για την υλοποίηση της ταινίας. Επιρροές από ταινίες όπως Star Wars, Tron και Altered States αλλά και από γιαπωνέζικά anime.
«Όλες οι διαφημιστικές ταινίες που έχω σκηνοθετήσει αντανακλούν την προσωπικότητα μου, τα συναισθήματα μου, τη φαντασία μου. Η θητεία μου σ’ αυτές τις ταινίες μού επέτρεψε να μάθω τεχνικές που αργότερα χρησιμοποίησα σ’ αυτήν την ταινία», δηλώνει.
[Data: http://www.wonderfuldays-lefilm.com/]
Δ.Μ.