του Seong Baek-Yeop
oseam.jpg

Ο Seong Baek-Yeop ξεκίνησε την καριέρα του σκηνοθετώντας τηλεοπτικές σειρές κινουμένων σχεδίων για την εταιρεία Disney, αλλά και για την εταιρεία παραγωγής του Spiderman. Βραβευμένος στο Φεστιβάλ Κινουμένων σχεδίων της Σεούλ για τη τηλεοπτική σειρά «White Heart Baeku».
Η ταινία κινουμένων σχεδίων μεγάλου μήκους του Oseam (2003) έκανε τον κύκλο των Φεστιβάλ και προβλήθηκε στο εμπορικό κύκλωμα της Γαλλίας. Βασίζεται στο μυθιστόρημα του Jeong Chae-bong και είναι μια συγκινητική ταινία που αφηγείται το ταξίδι δυο μικρών παιδιών που αναζητούν την μητέρα τους.
"Το αρχικό κείμενο είναι πολύ λυπημένο, μελαγχολικό. Είναι μια προσέγγιση που δεν την κράτησα, δεν θέλησα να υπάρχει η θλίψη. Ήθελα μάλλον να δείξω την αθωότητα ενός παιδιού πέντε ετών. Και γι’ αυτό το χιούμορ είναι μια τέλεια λύση. Η κατάσταση είναι θλιβερή, όμως το χιούμορ είναι πάντα παρόν. Το Oseam είναι, κατά βάση, μια βουδιστική ιστορία. Το φόντο, το περιβάλλον χρωματίζονται από τη βουδιστική θρησκεία. Ωστόσο σκέφτομαι ότι εάν η θρησκεία ήταν ο Καθολικισμός ή οποιοσδήποτε άλλη, η κατάσταση θα παρέμενε ίδια", δηλώνει.
[Data: http://www.koreanfilms.host.sk/oseam.html]
Δ.Μ.