της Shin Jane
shinsung.jpg

Η Shin Jane γεννήθηκε στο Daejeon της Νότιας Κορέας, το 1970. Κατέληξε στον κινηματογράφο όταν απέτυχε στις κρατικές εξετάσεις επειδή έβλεπε την ταινία The Assassin με τον Sylvester Stalone. Κέρδισε ένα λογοτεχνικό βραβείο για ένα μυθιστόρημα που έγραψε.
Η πρώτη της μεγάλου μήκους με τίτλο Shin Sung-il is Lost γυρισμένη σε ψηφιακό βίντεο προβλήθηκε στα Φεστιβάλ Pusan και Βερολίνου όπου κέρδισε το βραβείο των αναγνωστών της εφημερίδας Berliner Zeitung. Διαδραματίζεται σ’ ένα ορφανοτροφείο με την επωνυμία «Σπίτι των Αγγέλων» στο οποίο η διευθύντρια για λόγους οικονομίας επιβάλλει τα παιδιά να νηστεύουν πείθοντας τα ότι αυτό είναι επιθυμία του Θεού. Όμως η πιστή τήρηση της νηστείας προκαλεί εντάσεις: Τα παιδιά υπακούουν και μένουν νηστικά, έως ότου δεν αντέχουν πια την πείνα. Γεμάτα ντροπή για το αμάρτημά τους, τρώνε κάτω από τα κρεβάτια τους ή μέσα στο μπάνιο. Ωστόσο, σε αντίθεση με τα άλλα παιδιά, ο Sung-il είναι παχουλός. Τα άλλα παιδιά τον μισούν, θεωρώντας πως είναι ένας λαίμαργος εγωιστής που έχει βρει έναν τρόπο να τρώει...
«Έχω μια Harley- Davidson που παίρνει μπρος μόνο όταν κάνω ταινία. Αυτή την φορά δεν έχω καμιά άλλη φιλοδοξία από το να απολαύσω την διαδρομή. Μ’ αρέσει το βάθος που έχουν οι υπερφυσικές ταινίες. Ελπίζω ο θεατής να συμπαθήσει τον ήρωα», δηλώνει.
(Data: http://www.fdk-berlin.de/)
Δ.Μ.