του Lee Yoon-Ki
charming.jpg

Ο Lee Yoon-Ki  γεννήθηκε στο Daejeon της Nότιας Κορέας, το 1965. Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στην Καλιφόρνια. Η πρώτη ταινία με τίτλο This Charming Girl βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ της Deauville.
Στο κέντρο μια 20χρονη κοπέλα και η ζωή της. «Είναι βραδύκαυστο, σχεδόν μινιμαλιστικό πορτραίτο της συναισθηματικής κενότητας μιας νεαρής γυναίκας» αναφέρει ο Derek Elley στο Variety.
«Δεν είναι εξαιρετική, αλλά αν παρατηρήσεις από κοντά την ζωή της μπορείς να πεις ότι στην ταινία η ζωή της είναι εξαιρετική. Αν ρίξεις ένα βλέμμα σ’ αυτή το πιθανότερο είναι ότι θα την προσπεράσεις: δεν προκαλεί το ενδιαφέρον, δεν είναι όμορφη. Ωστόσο έκανα την ταινία για να εξερευνήσω την πίσω όψη των πραγμάτων έτσι που ίσως ανακαλύψουμε την εξαιρετική της πλευρά. Είναι καλή, σχετικά αμόλυντη από τον κόσμο. Είναι το κορίτσι που διψά για αγάπη, ονειρεύεται ένα ροζ έρωτα. Είναι ντροπαλή και κρύβει τον εαυτό της φοβούμενη την έκθεση», δηλώνει για την κεντρική ηρωίδα. Το επόμενο σχέδιο του είναι μια ταινία για τις γεμάτες μοναξιά ζωές των κορεατών μεταναστών στις ΗΠΑ.
(Data: http://www.deauvilleasia.com/)
Δ.Μ.