του Johnnie To
triadele.jpg

Με έτος κυκλοφορίας το 2006, η ταινία είναι ένα "υποδειγματικό γκανγκστερικό θρίλερ", από τον Johnnie To, έναν σημαντικό σκηνοθέτη του σινεμά του Χονγκ Κονγκ.
Η Wo Shing είναι η πιο παλαιά φατρία της Τριάδας -δηλαδή της κινέζικης μαφίας- του Χονγκ Κονγκ. Ο Jimmy -στο ρόλο ο Louis Koo-, ένας μορφωμένος γκάνγκστερ, θέλει να φτιάξει ένα νόμιμο όμιλο εταιρειών. Τα κέρδη των επιχειρήσεών του, όμως, τον έχουν κάνει το φαβορί για τη θέση του αρχηγού, στις επικείμενες εκλογές της οργάνωσης. Ταυτόχρονα έχει τραβήξει την προσοχή των κινεζικών αρχών στην ηπειρωτική Κίνα. Οι αρχές του δίνουν μια μοναδική ευκαιρία, να κάνει νόμιμες τις επιχειρήσεις του με την προϋπόθεση να γίνει ο αρχηγός της φατρίας. Τώρα το μέλλον του όσο και το μέλλον της Wo Shing κρέμονται σε μια ισορροπία πολύ μεγαλύτερων δυνάμεων...
Δεύτερο μέρος μιας τριλογίας -Election, Triad Election, Triad Underworld- η ταινία αξιοποιεί τη σχετική με τις κινέζικες τριάδες μυθολογία. Με πρότυπο τη σάγκα Godfather, η σκηνοθεσία κατασκευάζει στα πλαίσια ενός θρίλερ μια σειρά πορτραίτα χαρακτήρων που διαποτίζονται από την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα του Χονγκ Κονγκ. Ο Johnnie To, σε μια συνέντευξη του στον ιστότοπο cinemastrikesback.com δηλώνει σχετικά: "Ο χαρακτήρας του Jimmy βασίζεται σε έναν πραγματικό γκάνγκστερ του Mongkok -περιοχή του Χονγκ Κονγκ- ο οποίος έκανε περιουσία πουλώντας πειρατικά πορνό VCD. Τώρα παρόλο που είναι πάρα πολύ πλούσιος, σπουδάζει και προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί από την Τριάδα, αφού η επιχειρηματική του αυτοκρατορία του μεγάλωσε. Έτσι, ο Jimmy βασίζεται σε ένα αληθινό πρόσωπο που γνωρίζαμε μέσα από την έρευνα μας." Και συνεχίζει: "Ήθελα να κάνω τη σειρά ταινιών Election, όχι εξαιτίας των χαρακτήρων, αλλά επειδή αυτοί είναι μέρος της ιστορίας του Χονγκ Κονγκ: απεικονίζουν το πως το Χονγκ Κονγκ έχει μεταμορφωθεί τα τελευταία χρόνια. Ήθελα να το καταγράψω αυτό, και στη δεύτερη ταινία αυτό που ήθελα να δείξω ήταν το αβέβαιο μέλλον των Τριάδων: αν δηλαδή οι τριάδες θα εξαφανιζόταν, λόγω της ενσωμάτωσης του Χονγκ Κονγκ με την Κίνα. Γνωρίζουμε ότι οι αρχές της ηπειρωτικής Κίνας έστειλαν ανθρώπους στο Χονγκ Κονγκ για ελέγξουν τις Τριάδες" .