των Benicio Del Toro, Pablo Trapero, Julio Medem, Elia Suleiman, Gaspar Noé, Juan Carlos Tabio, Laurent Cantet
7dias2.jpg
Αφετηρία της ταινίας ήταν η ιδέα να εξερευνηθεί η πόλη σε μια συγκεκριμένη στιγμή της ιστορίας της: Η Αβάνα χωρίς αμφιβολία πρόκειται να αλλάξει ριζικά τα επόμενα χρόνια. Η μετάβαση προς το νέο συμβαίνει ήδη: τα όρια της αλλάζουν, ο πολιτισμό της αλλάζει, ενσωματώνοντας νέους τρόπους σκέψης και δημιουργίας, νέους τρόπους ζωής. Μια ομάδα σκηνοθετών -οι Benicio Del Toro, Pablo Trapero, Julio Medem, Elia Suleiman, Gaspar Noé, Juan Carlos Tabio, Laurent Cantet- καταγράφουν την πόλη και τις ιστορίες της. Κινηματογραφούν τον τόπο και τους ανθρώπους, σ’ ένα νησί του οποίου ο μαγνητισμός και η μαγική του αύρα είναι εντελώς δυσανάλογα με ότι θα ανέμενε κανείς από τη γεωγραφική του διάσταση και μόνο.
Η ταινία 7 Dias en la Habana είναι ένα στιγμιότυπο της Αβάνας το 2012: ένα πολυδιάστατο πορτρέτο αυτής της ιδιαίτερης στον χαρακτήρα και την ατμόσφαιρα πόλης.
Ο σεναριογράφος της ταινίας Leonardo Padura δηλώνει: "[Η ταινία] Δείχνει διάφορους τρόπους για να δει κανείς την Αβάνα. Από μέσα, από έξω, από κοντά ή μέσα από τη ματιά εκείνων που την ανακαλύπτουν για πρώτη φορά. Η ταινία παρουσιάζει μία πολυπρόσωπη και συνάμα μοναχική Αβάνα, όπου πολλές ζωές συνυπάρχουν και σχετίζονται με διάφορους τρόπους. Μιλάει για μία πόλη που πεθαίνει και γεννιέται ξανά. Μιλάει για τη δική μου πόλη."