(Αόρατο Ξίφος)
του Kim Young-joon     
sword1.jpg
Ανήκοντας σ' ένα κινηματογραφικό είδος που όλο και πιο συχνά εγκαθίσταται στις οθόνες της Δύσης -σ' αυτό της ταινίας πολεμικών τεχνών- η ταινία Shadowless Sword (Αόρατο Ξίφος) είναι κυρίως ένα ιστορικό έπος.
Balhae, 926 μ.Χ. Η βασιλική οικογένεια έχει αποκαθηλωθεί, μετά την επέλαση του Georan και το κράτος της Balhae είναι στο χείλος της κατάρρευσης. Μόνο ο Πρίγκηπας Jeonghyeon παραμένει ακόμα ζωντανός, αλλά βρίσκεται εξόριστος εξαιτίας μίας επιπόλαιης πολιτικής αντιμαχίας. Η Yeonsoha, η καλύτερη γυναίκα πολεμίστρια της εποχής της, βρίσκεται σε μια πολύ κρίσιμη εκστρατεία, προκειμένου να σώσει τον τελευταίο Πρίγκηπα. Μεγαλώνοντας σε στρατιωτική βάση, έχει εκπαιδευτεί άριστα προκειμένου να γίνει η καλύτερη ξιφομάχος. Ετσι λοιπόν, παίρνει το Αόρατο Ξίφος, για να σώσει τον Πρίγκιπα Jeonghyeon, ο οποίος θα αλλάξει ριζικά την μοίρα της χώρας. Όμως, ο Gunghwapyeong, o αρχηγός του στρατού του Georan, και η Maeyoungok, η πιστή σύντροφός του και άριστη ξιφομάχος, συνεχίζουν το ασταμάτητο και ακούραστο κυνηγητό. Με οδηγό τους την εκδίκηση και την φιλοδοξία, γεμάτοι μίσος είναι αποφασισμένοι να δολοφονήσουν τον πρίγκηπα, και να προδώσουν την χώρα .
Το Shadowless Sword (Αόρατο Ξίφος), είναι η πρώτη κορεάτικη ταινία πολεμικών τεχνών, που διαδραματίζεται στην Balhae και είναι βασισμένη στα ιστορικά γεγονότα που αναφέρονται στον πρίγκιπα της Balhae και σε ένα μυστηριώδη θρύλο για μια γυναίκα πολεμιστή.
Ο σκηνοθέτης της ταινίας Kim Young-Joon δηλώνει: «Μετά την ταινία Bichunmoo έχουν γυριστεί πάρα πολλές ανάλογες ταινίες δράσεις στην Κορέα και έτσι οι θεατές έχουν προσαρμοστεί στο είδος. Εστίασα την προσοχή μου στην καλές σκηνές δράσης, χωρίς να ανησυχώ για την μορφή ή το ύφος της δράσης. Σ’ αυτην την ταινία οι δραματικές σκηνές είναι πιο σημαντικές από την δράση».

(πηγή δελτίο τύπου)