του Pablo Trapero
carancho1.jpg
Στην Αργεντινή περίπου οκτώ χιλιάδες άνθρωποι σκοτώνονται ετησίως σε αυτοκινητικά δυστυχήματα. Τα χρήματα, σε μορφή ιατρικών και νομικών εξόδων, τα οποία αντιστοιχούν σε κάθε θύμα δημιουργούν μια κολοσσιαία αγορά. Ο Σόσα, ένας μοναχικός πρώην δικηγόρος, είναι ειδικός στα τροχαία και ψάχνει πιθανούς πελάτες στους οποίους μπορεί να πουλήσει μεγάλες αποζημιώσεις: είναι μια δουλειά βρώμικη, την οποία απεχθάνεται. Σε μία από τις επισκέψεις του σε νοσοκομεία, γνωρίζει τη Λουχάν, μια νεαρή γιατρό που εργάζεται μέρα-νύχτα για να επιβιώσει, ενώ κάνει στον εαυτό της παυσίπονες ενέσεις για το χρόνιο πόνο στην πλάτη της. Ο Σόσα και η Λουχάν ερωτεύονται και θέλουν να ξεφύγουν από τις δύσκολες ζωές τους, αλλά αυτό δεν είναι τόσο εύκολο.
carancho2.jpgΈχοντας στον κεντρικό ρόλο έναν αληθινό σταρ του κινηματογράφου, τον Ricardo Darin, ο αργεντίνος σκηνοθέτης εστιάζει στους καταραμένους της ζωής. Δύο πρόσωπα: μια εθισμένη στα ναρκωτικά γιατρός, ένας δικηγόρος που έχει χάσει την άδεια του. Ο κόσμος της νύχτας ως μια φυλακή. Οι απεγνωσμένες (και εντέλει μάταιες) απόπειρες για απόδραση. Οι τραγικές συμπτώσεις ως κορυφώσεις του δράματος. Ένα μελόδραμα στην παράδοση του Χόλιγουντ, η ταινία είναι εν τέλει ένα σκοτεινό νουάρ.
Ο Pablo Trapero γεννήθηκε στο Σαν Χούστο της Αργεντινής το 1971. Η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία ήταν το πολυβραβευμένο Κόσμος-γερανός, ενώ πολλές από τις υπόλοιπες ταινίες του παρουσιάστηκαν σε φεστιβάλ όπως των Καννών και της Βενετίας. Το 2002 ίδρυσε την εταιρεία παραγωγής ανεξάρτητων ταινιών Matanza Cine, η οποία έχει παραγάγει, μεταξύ άλλων, τις ταινίες La Libertad του Λισάντρο Αλόνσο και LaMecha του Ραούλ Περόνε.

(πηγή δ. τ.)