του Βασίλη Βαφέα
b_505X0_505X0_16777215_00_images_1617_anatoliki-perifereia.jpg

Η ταινία είναι μια κωμωδία χαμηλών τόνων που αναφέρεται στις εργασιακές σχέσεις και στη διαδικασία αλλοτρίωσης των στελεχών.
Παρακολουθεί έναν νέο χημικό ο οποίος ξεκινάει την καριέρα του σε μια μικρή φαρμακευτική εταιρεία οικογενειακού τύπου και στη συνέχεια προσλαμβάνεται σε μια θυγατρική πολυεθνικής, που είναι άριστα οργανωμένη, αλλά ταυτόχρονα οι συνθήκες δουλειάς έχουν κάτι το απάνθρωπο και αλλοτριωτικό. Πέρα από τις διαφορές στον τρόπο οργάνωσης των δύο εταιρειών, και στις δύο περιπτώσεις ο ήρωας έρχεται αντιμέτωπος με τον καθημερινό παραλογισμό των μηχανισμών εξουσίας, μέχρι που γίνεται και ο ίδιος μέρος αυτών των μηχανισμών και φορέας του παραλογισμού.
 Πρόκειται για σάτιρα όλων όσων στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν και να σταδιοδρομήσουν επαγγελματικά, χάνονται ανάμεσα στην ανοργανωσιά και την υποαπασχόληση προσωπικών εταιριών και στα ξέφρενα και απάνθρωπα συστήματα των πολυεθνικών, που εισβάλλουν από παντού στη χώρα.
 Μια κωμωδία, όπου το κωμικό βγαίνει μέσα από την παρατήρηση της καθημερινότητας των εργασιακών σχέσεων με πολλές επιρροές από τον Ζακ Τατί.
Πρωταγωνιστούν: Μηνάς Χατζησάββας, Νέλλη Αγγελίδου, Γιάννης Γκούμας

(δ.τ.)