του Γιάννη Βεσλεμέ
(σχετικά με την ταινία)
norvigia.jpg

1984: Ο Ζανό αναζητώντας ηδονές και απολαύσεις φτάνει  στην Αθήνα. Φωτοφοβικός, βρικόλακας, δεινός χορευτής, καίγεται, σκορπίζεται, χαραμίζεται σε μια Αθήνα που δεν υπάρχει σε κανέναν χάρτη. Και το μόνο που θέλει είναι ένα «ζεστό κορίτσι». Στη Ντίσκο Ζαρντόζ, ένα καταγώγιο, άντρο παρανόμων, συναντά την πόρνη Αλίκη και τον Νορβηγό ντίλερ Πήτερ. Μαζί τους αναλαμβάνει μια ύποπτη δουλειά που τον οδηγεί στο βουνό της Πάρνηθας, στα έγκατα της γης, στο βασίλειο του Μαθουσάλα.
Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου από το Φεστιβάλ Karlovy Vary: "Χρησιμοποιώντας στοιχεία από steampunk στο καλλιτεχνικό στυλιζάρισμα της, η ταινία θα μπορούσε να εκληφθεί ως ένα περίεργο παιχνίδι ή ένα καυστικό σχόλιο σχετικά με την κατάσταση στη σύγχρονη Ελλάδα».
Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Βαγγέλης Μουρίκης,  Αλεξία Καλτσίκη, Ντάνιελ Μπόλντα, Μάρκος Λεζές, Σόφη Ζαννίνου, Βασίλης Καμμίτσης και Γιάννης Μποσταντζόγλου.
Παραγωγοί της ταινίας είναι οι Γιώργος Τσούργιαννης και Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος.

Ο Γιάννης Βεσλεμές έχει σκηνοθετήσει τέσσερις μικρού μήκους («Τούγκο – Τούγκο», «Φωταγωγός», «Γκολ», «Οσίκι»). Ως μουσικοσυνθέτης (με το ψευδώνυμο Felizol) έχει γράψει μουσική για ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους. Πριν από λίγους μήνες κυκλοφόρησε το νέο του δίσκο με τίτλο «Felizol /Πάρνηθα» και μαζί με τον The Boy μόλις κυκλοφόρησε στην βρετανική δισκογραφική Optimo Music ο δίσκος «Felizol And The Boy/ Like Cannibal Father Like Cannibal Son».

Σ.