του Κάρολου Ζωναρά
bighit.jpg

Στην προσπάθειά του να εξιχνιάσει τα αίτια της αυτοκτονίας ενός συναδέλφου του, ο υπαστυνόμος Αριστείδης Κορμάς θα βρεθεί μπλεγμένος σε μια εφιαλτική περιπέτεια, όπου οργανωμένο έγκλημα και αστυνομία αποτελούν τις δυο όψεις του ίδιου νομίσματος.
Η ταινία είναι βασισμένη στο κλασικό φιλμ νουάρ του Fritz Lang “The Big Heat”.
Ο σκηνοθέτης της ταινίας Κάρολος Ζωναράς σημειώνει: "Δυο λόγια μόνο για τον ιδιόμορφο τρόπο κατασκευής της ταινίας. Όλοι οι διάλογοι στο έργο ηχογραφήθηκαν προκαταβολικά. Μέχρι να ξεκινήσουν τα γυρίσματα είχε ήδη φτιαχτεί κάτι σαν ραδιοφωνικό δράμα. Οι ηθοποιοί που υποδύθηκαν τους ρόλους αυτό που ουσιαστικά έπρεπε να κάνουν ήταν να παίξουν τα λόγια σε “playback”. Η επιλογή αυτή του προ-ηχογραφημένου λόγου, εκτός του ότι απετέλεσε ένα εξαιρετικό βοήθημα ώστε να μειωθεί δραστικά ο χρόνος των γυρισμάτων -όλα έγιναν μέσα σε 20 μέρες-, έδωσε τη δυνατότητα να συμπεριληφθούν στο καστ και ερασιτέχνες ηθοποιοί.
Αυτό το πείραμα εδραίωσε την πεποίθησή μου ότι ψυχή της υποκριτικής είναι ο λόγος, η φωνή. Μπορεί να ακούγεται περίεργα και σίγουρα θα ήταν μεγάλο λάθος να παραγνωρίσει κανείς την κινησιολογία του σώματος ή την εκφραστική του προσώπου, όμως το άκουσμα της φωνής χωρίς αμφιβολία έρχεται πρώτο, είναι αυτό που σε αγγίζει. Η εικόνα ακολουθεί.
Το Μπιγκ Χιτ, είναι, θα έλεγα, μια εφαρμογή αυτού του «Δόγματος», ότι πρώτα ακούμε και μετά βλέπουμε.
Μήπως έτσι δεν γίνεται ήδη απ’ την κοιλίτσα της μανούλας μας;"
Ο Κάρολος Ζωναράς γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε οικονομικά στην Ανωτάτη Βιομηχανική Πειραιώς.  Σπουδές κινηματογράφου έκανε στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και εν συνεχεία στο Centro Sperimentale στη Ρώμη, όπου έζησε για 13 συνεχόμενα χρόνια. Από το 1999 ζει και εργάζεται στην Αθήνα σκηνοθετώντας ντοκιμαντέρ και διαφημιστικά σποτ.

(πηγή σημειώσεις για την παραγωγή)