του Tim Miller
(οι δηλώσεις των συντελεστών)
b_505X0_505X0_16777215_00_images_1718_deadpool.jpg

Ryan Reynolds, ηθοποιός
Το γεγονός ότι ο Deadpool ξέρει ότι βρίσκεται σε κόμικ και το σχολιάζει αναλόγως, μας έδωσε την ελευθερία να πούμε την ιστορία με έναν εντελώς ανορθόδοξο τρόπο.  Μπαίνουμε σε περιοχές στις οποίες καμία υπερ-ηρωική ταινία δεν έχει επιχειρήσει να μπει – ή μπορεί καν να το επιχειρήσει.
(...) Στον κόσμο των κόμικ, ο Deadpool είναι ένας άνδρας της εποχής μας, με την ικανότητα να αναφερθεί στην τρέχουσα ποπ κουλτούρα, συνήθως στην χειρότερη δυνατή στιγμή. Αυτό είναι το στοιχείο που τον κάνει ενδιαφέροντα και κατά κάποιον τρόπο απεριόριστο. Αυτό το εκμεταλλευτήκαμε στην ταινία κάνοντάς τον να σχολιάζει τα πάντα από την επικαιρότητα και να σατιρίζει ακόμη και αποτυχίες της δικής μου καριέρας!.
(...) Πραγματικά σε τραβάει φοβερά το χιούμορ του! Έχει μια φωτεινή και αισιόδοξη οπτική για τη ζωή, παρότι η δική του είναι κάπως χάλια. Έχει παραμορφωθεί από τα πειράματα που έκαναν πάνω του και είναι κάπως τρελός.

Tim Miller, σκηνοθέτης
Νομίζω ότι η προσωπικότητα και το DNA του Ράιαν [Ryan Reynolds] έχουν εισχωρήσει πλήρως στον ρόλο. Ήταν ήδη πολύ ταιριαστοί και γι' αυτό το λόγο άρεσε τόσο στο Ράιαν σαν χαρακτήρας.
(...) Το γεγονός ότι η ταινία είναι ακατάλληλη για ανηλίκους είναι ένα σημαντικό βήμα για την διεύρυνση του είδους, αφού δεν περιορίζεται στα στενά όρια τού τι μπορείς να κάνεις σε μια κόμικ ταινία δράσης. Το "Deadpool" ήταν εξαρχής μια ταινία που προκαλούσε τα στερεότυπα των μεγάλων εμπορικών κόμικ ταινιών, που απευθύνονται στο μεγαλύτερο δυνατό κοινό και άρα παραμένουν κατάλληλες και για μικρές ηλικίες. Ήταν καιρός να γίνει μια ταινία που επαναπροσδιορίζει τα σύνορα του είδους, σε κάτι που προορίζεται για ενήλικους θεατές.

(πηγή σημειώσεις για την παραγωγή)