(Δολοφονικά αμαξίδια)
του Attila Till
b_505X0_505X0_16777215_00_images_1617_tsizta-szivvel.jpg

Μια κωμωδία δράσης για μια συμμορία δολοφόνων που είναι καθηλωμένοι σε αναπηρικά αμαξίδια.
Ένα 20χρονο αγόρι, ο φίλος του κι ένας πρώην πυροσβέστης, σπρωγμένοι από απελπισία κι από φόβο πως σύντομα θα θεωρούνται άχρηστοι, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη Μαφία. Μόνο που τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Τα όρια ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία θολώνουν και η ιστορία γίνεται ένα ιλιγγιώδες καλειδοσκόπιο που μας δείχνει γκάνγκστερ και πιστολίδια, αλλά και τη γεμάτη προκλήσεις και εμπόδια ζωή στο καροτσάκι, όπως και τον πόνο που προξενεί η απόρριψη από τον πατέρα.
Ο Attila Till, σκηνοθέτης της ταινίας, δηλώνει: "Έχω γνωρίσει αρκετούς ανθρώπους χρήστες αμαξιδίων, ενώ έκανα εθελοντισμό για άτομα με αναπηρία. Αυτές οι προσωπικές συναντήσεις ήταν που με ενέπνευσαν να δημιουργήσω μια ιστορία για ένα αγόρι σε αναπηρικό αμαξίδιο, το οποίο προσπαθεί να ανακαλύψει την ταυτότητά του, αλλά και να προσδιορίσει τις σχέσεις με το περιβάλλον του, βρίσκοντας έναν τρόπο να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις της ζωής μέσω του ακραία φαντασιακού του κόσμου. Ήταν καίριας σημασίας για μένα να κάνω μια ταινία για ανθρώπους με αναπηρία, που δεν τους υποδύονται ηθοποιοί, αλλά έχουν την ευκαιρία να υποδυθούν οι ίδιοι ρόλους και να είναι οι αληθινοί ήρωες."
Στην ταινία απονεμήθηκε το  Βραβείο Καλύτερης Ταινίας (Χρυσός Αλέξανδρος) στο  Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (2016).

(σημειώσεις για την παραγωγή, δελτία τύπου)