(Λουλούδια)
των Jon Garaño & Jose Mari Goenaga
(το σημείωμα των σκηνοθετών)
loreak.jpg

Ζούμε περιτριγυρισμένοι από λουλούδια. Λουλούδια στους γάμους, και στις κηδείες, λουλούδια στο τραπέζι, λουλούδια στους τοίχους, στον κήπο, ή στην άκρη του δρόμου. Είναι σαν να καταφεύγουμε διαρκώς στην εικόνα τους για να πούμε όσα συχνά δεν μπορούν να εκφραστούν με λέξεις. Λίγες εικόνες χρησιμοποιούνται για να εκφράσουν μια τόσο μεγάλη ποικιλία πραγμάτων. Ανάλογα με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προσφέρονται, το νόημα αυτών των λουλουδιών μπορεί να αλλάξει δραματικά. Και ανάλογα με το ποιος τα βλέπει, ή ποιος τα λαμβάνει, το νόημα μπορεί επίσης να διαφοροποιηθεί.
Τα «Λουλούδια» ξεπήδησαν από αυτή την αμφισημία και αυτές τις πιθανές ερμηνείες. Το βρήκαμε ενδιαφέρον να εξερευνήσουμε πώς κάτι τέτοιο όπως ένα μπουκέτο λουλούδια, αρχικά τόσο απογυμνωμένο από σημασία, μπορεί να μετατραπεί στο πιο ξεκάθαρο μήνυμα. Και με αυτό, μπορεί να αλλάξει την πραγματικότητα του παραλήπτη του.
Αυτή είναι μια ταινία γεμάτη λουλούδια. Λουλούδια σε διαφορετικές περιστάσεις και, κατά συνέπεια, λουλούδια που αφηγούνται διαφορετικές ιστορίες αλλά που, στο τέλος, συγκλίνουν σε ένα και μοναδικό μήνυμα.

(πηγή σημειώσεις για την παραγωγή)