του Giuseppe M. Gaudino
per-amor-vostro.jpg

Η Άννα είχε σαν παιδί αυτοπεποίθηση και γενναιότητα. Τώρα είναι μια «νωχελική» γυναίκα που σταμάτησε να βλέπει τι πραγματικά συνέβαινε στην οικογένειά της, πριν από είκοσι χρόνια, προτιμώντας να μην παίρνει θέση, μεταξύ Καλού και του Κακού. Τώρα αφοσιωμένη στους τρεις γιους της και την οικογένειά της, έχει αφήσει τη ζωή της να σβήνει σιγά -σιγά. Έχει πείσει τον εαυτό ότι είναι "άνευ αξίας". Η ζωή, η ύπαρξη της είναι τόσο γκρίζα που δεν βλέπει πλέον τα χρώματα . Η Άννα βοηθά τους άλλους, αλλά δεν μπορεί να βοηθήσει τον εαυτό της. Δεν καταφέρνει να βρει τις λέξεις ή τους τρόπους να βοηθήσει τον εαυτό της. Τελικά, μετά από χρόνια ανασφάλειας, όταν καταφέρνει να έχει μια σταθερή δουλειά, αρχίζει να ελευθερώνεται από αυτή την κατάσταση…
Με τους Valeria Golino, Massimiliano Gallo, Adriano Giannini.
Ο Giuseppe Μ. Gaudino, σκηνοθέτης της ταινίας, δηλώνει: «Πάντα έβλεπα την Νάπολη ως μία πόλη σε δύο επίπεδα: το ένα υπόγειο, γεμάτο κατακόμβες, νεκροταφεία, τάφους, και το άλλο πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, με μια σπάνια ζωντάνια.
Μεταξύ αυτών των δύο κόσμων, διχασμένη ανάμεσα σε αντίπαλες δυνάμεις, ο χαρακτήρας μου, η Άννα, μια εύθραυστη αλλά ακόμη ισχυρή γυναίκα, βρίσκει τον εαυτό της, αλλάζοντας τη ζωή της. Με την πάροδο των ετών και εξαιτίας της αγάπης της προς τους άλλους, έχει αποδεχθεί τόσα πολλά που ο πραγματικός της εαυτός έχει αλλοιωθεί. Τελικά, χάθηκε και βρέθηκε δίπλα στην κόλαση, ωστόσο αυτό δεν είναι σε θέση να το καταλάβει. Η ιστορία της ταινίας είναι μια ιστορία επιστροφής στις ρίζες, ένα ταξίδι προς μια αποκάλυψη. Προς το φως. "

(πηγή κατάλογος Φεστιβάλ Βενετίας, σημειώσεις για την παραγωγή)