(Σε επιφυλακή)
της Marianne Tardieu
qui-vive.jpg

Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός άνδρα που δεν έχει ακόμα βρει τη θέση του στον κόσμο, αλλά δεν σταματά με κάθε τρόπο και μέσο να την αναζητά.
Ο Σερίφ είναι γύρω στα τριάντα και έχει επιστρέψει στο σπίτι των γονιών του. Προσπαθεί να περάσει τις εξετάσεις για να ξεκινήσει τις σπουδές του στη νοσηλευτική. Παράλληλα για να βγάλει τα προς το ζην, εργάζεται ως φύλακας σε εταιρεία σεκιούριτι. Όταν θα περάσει επιτυχώς το γραπτό μέρος των εξετάσεων και θα γνωρίσει την Τζένη, μια γυναίκα που του αρέσει, φαίνεται πως η ζωή αρχίζει να του χαμογελά ξανά. Ωστόσο, μια συμμορία παιδιών που συχνάζουν στο εμπορικό κέντρο όπου εργάζεται τον ενοχλούν συστηματικά....
Η Marianne Tardieu, σκηνοθέτις της ταινίας, δηλώνει για τους κεντρικούς χαρακτήρες: “Ο χαρακτήρας του Σερίφ υπήρχε στο μυαλό μου εδώ και πολύ καιρό: αποπλανητικός, γοητευτικός, αλλά και γόης, αστείος… Ταυτόχρονα όμως, μυστικοπαθής, νευρικός και ανήσυχος μήπως τα κάνει θάλασσα στη ζωή του. Ταυτίστηκα με τον αγώνα του για το ιδανικό ενός καλύτερου αύριο, όσο και με τον φόβο του  μήπως δεν τα καταφέρει… Η Αντέλ Εξαρχόπουλος έφερε τη ζωντάνια, τη δύναμή της, αλλά και την ομορφιά της στον χαρακτήρα της Τζένυ, κάνοντας αμέσως τη σχέση μεταξύ του Σερίφ και της Τζένυ πιστευτή και όμορφη.”
Με τους Reda Kateb, Adèle Exarchopoulos, Rashid Debbouze, Moussa Mansaly.

(πηγή σημειώσεις για την παραγωγή)