(Το κορίτσι με το τατουάζ)
του Niels Arden Oplev
(οι δηλώσεις των συντελεστών)
tatoo.jpg

Niels Arden Oplev, σκηνοθέτης
Ήθελα μια ταινία με δυνατά συναισθήματα, δυνατούς χαρακτήρες και με μια επίμαχη και ενδιαφέρουσα ιστορία. Αυτό είναι το στιλ των ταινιών μου και αυτό το βιβλίο περιείχε όλα αυτά. Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο αλλά δεν το βλέπω σαν θρίλερ.
[σ.τ.ε. Το βιβλίο που βασίζεται η ταινία είναι Το κορίτσι με το τατουάζ/ The Girl with the Dragon Tattoo του Stieg Larsson, πρώτο βιβλίο της τριλογίας Millennium. Στο βιβλίο αυτό βασίστηκε και η ομότιτλη ταινία του 2011 από τον David Fincher με τους Daniel Craig, Rooney Mara].
Το βλέπω περισσότερο ως ένα δράμα μυστηρίου με δυνατούς και ξεχωριστούς χαρακτήρες, οι οποίοι εξελίσσονται καθώς ξετυλίγεται η ιστορία. Ένιωθα αμέσως να με συνδέει κάτι με την ιστορία, με την σκοτεινή επαναστάτρια Λίσμπετ και τον αριστερό αντικομφορμιστή Μίκαελ.
Η Λίσμπετ Σαλάντερ είναι κατά πάσα πιθανότητα ο χαρακτήρας με τις μεγαλύτερες προσδοκίες στο σύγχρονο Σκανδιναβικό δράμα. Δεν μπορώ να πιστέψω το πόσο τυχεροί ήμασταν που βρήκαμε την Νούμι Ραπάς/ Noomi Rapace για το ρόλο αυτό. Η Νούμι έχει μεταμορφωθεί με ανατριχιαστική ακρίβεια στον χαρακτήρα της Λίσμπετ και η ερμηνεία της είναι εξαιρετική.

Noomi Rapace, ηθοποιός
Οι άνθρωποι εκπλήσσονται όταν με γνωρίζουν, δεν ξέρουν τι να περιμένουν. Πολλοί ίσως φαντάζονται πως θα καθόμουν και θα κοιτούσα με απλανές ύφος το τραπέζι.
Δεν έχω πάρει καμιά απόφαση να επιλέγω αποκλειστικά σκοτεινούς και πολύπλοκους ρόλους. Αυτοί όμως είναι οι χαρακτήρες που έχουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον υποκριτικά. Με ενδιαφέρει απίστευτα η κατανόηση του ανθρώπινου ψυχισμού. Προσπαθώ παθιασμένα να κατανοήσω το τέρας που κρύβουμε όλοι μας. Κρύβω κι εγώ ένα; Υπάρχει η πιθανότητα να φτάσω κι εγώ στα άκρα;

(σημειώσεις για την παραγωγή)