(Πεινασμένες καρδιές)
του Saverio Costanzo
hungry-hearts.jpg

Καταγραφή ενός ταραγμένου γάμου, στο ύφος ενός κλειστοφοβικού θρίλερ, η ταινία του ιταλού σκηνοθέτη κορυφώνεται ως μια τραγωδία.
Ο Jude είναι Αμερικανός και η Mina Ιταλίδα. Συναντιούνται τυχαία στη Νέα Υόρκη. Μετά από έναν θυελλώδη έρωτα, παντρεύονται και η Mina μείνει έγκυος. Μια καινούργια ζωή αρχίζει και για τους δύο. Από τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης, η Mina είναι πεπεισμένη ότι το παιδί της θα είναι κάτι εξαιρετικό: είναι το μητρικό της ένστικτο που της το λέει. Αυτό το παιδί πρέπει να είναι προστατευμένο από όλη την ρύπανση του έξω κόσμου, και πρέπει επίσης να διατηρήσει την καθαρότητα του. Για χάρη της αγάπης του, ο Jude συμφωνεί μαζί της. Ωστόσο γρήγορα έρχεται αντιμέτωπος με μια τρομερή αλήθεια: ο γιος του δεν μεγαλώνει, και η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο. Ο Jude πρέπει να δράσει γρήγορα. Υποψίες και μια κρυφή δυσαρέσκεια δηλητηριάζει τη σχέση του Jude με την Mina…
Ο Σαβέριο Κονστάνζο /Saverio Costanzo, σκηνοθέτης της ταινίας, δηλώνει: «Διάβασα το βιβλίο του Marco Franzoso ενάμιση χρόνο πριν γράψω το σενάριο. Με εντυπωσίασε, αλλά ταυτόχρονα και με απώθησε, ίσως γιατί κάπως, κάπου η ιστορία με επηρέασε. Ο χρόνος περνούσε και, μια μέρα, άρχισα να δουλεύω πάνω στο σενάριο, ακολουθώντας τις αναμνήσεις μου, χωρίς ξανά να διαβάσω το βιβλίο. Έτσι η ιστορία του Franzoso με ακολούθησε, σε μια αναζήτηση, που κατέληξε να γίνει μια πολύ προσωπική ιστορία.
(...) Ένας από τους λόγους για τους οποίους η ταινία διαδραματίζεται στη Νέα Υόρκη είναι ότι στο βιβλίο ο χαρακτήρας που υποδύεται, έρχεται από το εξωτερικό. Ήταν για μένα σημαντικό να διατηρήσω την αίσθηση ότι η γυναίκα αυτή είναι πολύ μόνη στον κόσμο, χωρίς οικογένεια, χωρίς φίλους. Στο βιβλίο είναι Γερμανίδα που ζει στην Ιταλία και στην ταινία μετέφερα την δράση στη Νέα Υόρκη, έτσι ώστε η Άλμπα να υποδυθεί την Ιταλίδα που έχει εκπατριστεί.».
Η ταινία βραβεύτηκε Coppa Volpi (ανδρικής ερμηνείας) -Adam Driver- και Coppa Volpi (γυναικείας ερμηνείας) -Alba Rohrwacher-, στο Φεστιβάλ Βενετίας 2014.

(πηγή κατάλογος Φεστιβάλ Βενετίας, σημειώσεις για την παραγωγή)