του Lars von Trier
(οι δηλώσεις των ηθοποιών)
nymphomaniac-1.jpg

Stellan Skarsgard, ηθοποιός
Όταν αποκαλούμε αυτήν την ταινία πορνό, τότε το κάνουμε μ’ ένα τρόπο ειρωνικό -όμως η ειρωνεία δεν λειτουργεί καλά όταν κάποιος διαβάζει στο χαρτί τη φράση. Η ταινία είναι ακραία όσον αφορά την απεικόνιση του σεξ - αλλά, πιστέψτε με, είναι μια πολύ, πολύ κακή ταινία για αυνανισμό.

Charlotte Gainsbourg, ηθοποιός
[Ο χαρακτήρας που υποδύομαι] Ακολουθεί όλα όσα πιστεύει μέχρι που συναντά κάτι πιο μεγάλο: τον έρωτα.
(…) [Σχετικά με τις σκηνές σεξ] Ήμουν πάρα πολύ νευρική στην αρχή. Ήταν ανάγκη, εξ αρχής, να είναι πολύ σαφές ότι οι ηθοποιοί δεν πρόκειται να κάνουν σεξ. Εφ 'όσον αυτό ξεκαθαρίστηκε, δεν είχα κανένα πρόβλημα. [Στην ταινία τις σκηνές σεξ ερμηνεύουν αντικαταστάτες porno-σταρ. σ.τ.ε.]
(...) Το γεγονός ότι [ο Lars von Trier] στις ταινίες του απεικονίζει γυναίκες που υποφέρουν ή κάνουν τον εαυτό τους να υποφέρει, δεν τον κάνει μισογύνη. [Ο ρόλος μου] είναι εξαιρετικός. Θα μπορούσε να έχει γραφτεί από μια γυναίκα. Νιώθω σ’ αυτό το ρόλο ότι υποδύομαι τον Lars -κάτι που είναι πολύ τιμητικό.

Stacy Martin, ηθοποιός
[Εξ’ αρχής] Ήταν ξεκάθαρο ότι αυτή η ταινία δεν θα επικεντρωνόταν στο γυμνό, αλλά ότι αυτό ήταν μέρος της ιστορίας. Έτσι δεν είχα πρόβλημα με το γυμνό. Ο Lars ήθελε να κάνει ένα ύμνό στη γυναικεία επιθυμία και να δείξει ότι όλοι έχουν ελαττώματα, ότι είμαστε ατελή ανθρώπινα όντα. Υπάρχε πάρα πολύ πίεση σε μένα, καθώς ήμουν ο ρόλος που υποδυόμουν ήταν ο φορέας του οράματός του. Μου είπε, «Απλώς αντιμετώπισέ το μέρα με τη μέρα, σκηνή με σκηνή. Όλα θα έρθουν σιγά-σιγά». Υπήρχε εμπιστοσύνη. Έπρεπε να θυμάμαι ότι αυτός με είχε επιλέξει, άρα ήμουν ικανή να το κάνω, διαφορετικά δεν θα ήμουν στην ταινία. Μερικές φορές αισθανόμουν άθλια, ένα σκουπίδι και παρ΄ όλα αυτά μου επέτρεπε το βγάλω.

[πηγή αποσπάσματα από δηλώσεις στους ιστότοπους  hollywoodreporter.com, independent.co.uk, youtube.com]