της Claire Denis
lessalau.jpg

Καπετάνιος σ' ένα φορτηγό πλοίο, ο Marco Silvestri καλείται επειγόντως πίσω στο Παρίσι. Η αδελφή του, Sandra, είναι απελπισμένη ... ο σύζυγός της αυτοκτόνησε, η οικογενειακή επιχείρηση κινδυνεύει, η κόρη της παραπαίει. Η Sandra κατηγορεί τον ισχυρό επιχειρηματία, Edouard Laporte ως υπεύθυνο για την κατάσταση. Ο Marco μπαίνει στο κτίριο όπου ζει η ερωμένη του Laporte, Raphaëlle με το γιο της.
Αυτό που ο Marco δεν μπορεί να προβλέψει τους είναι τους μυστικούς ελιγμούς της Sandra ... και την αγάπη του για την Raphaëlle που θα μπορούσε να καταστρέψει τα πάντα.
Η Claire Denis δηλώνει: «Για μένα ο κινηματογράφος σου επιτρέπει να νιώθεις και να μοιράζεσαι τον πόνο του άλλου. Το ότι κάποιος άλλος υποφέρει αυτό γίνεται μια τραγωδία που σου κάνει να θέλεις να παλέψεις (…) [Σχετικά με τη χρήση ψηφιακής τεχνολογίας] Είναι πολύ δύσκολο να κινηματογραφήσεις στο σκοτάδι με τρόπο ψηφιακό. Ο ψηφιακός εξοπλισμός τείνει πάντα να προσθέτει φως. Τα πρόσωπα είναι επίσης μια πρόκληση, όταν κινηματογραφείς με μια μηχανή, όπως η Epic, υπάρχει πολύ θόρυβος όταν δεν κινηματογραφείς, η συγκέντρωση του ηθοποιού διακόπτεται όταν φτάνεις κοντά του. Και είναι πολύ παράξενο όταν η κάμερα δεν ακούγεται, κατά τη στιγμή που ξεκινά η κινηματογράφηση. Η παρουσία της ψηφιακής κάμερας είναι πολύ πιο παρεμβατική. Οι ψηφιακές κάμερες επίσης να αλλάζουν το αποτέλεσμα των φακών».
(πηγή σημειώσεις της παραγωγής)