του Guido Chiesa

Ένας ραδιοφωνικός σταθμός στην Μπολόνια του 1976, έκφραση των κινημάτων αμφισβήτησης που κυριαρχούσαν εκείνη την εποχή στην ιταλική κοινωνία και δύο φίλοι που σκάβοντας ένα τούνελ με σκοπό να ληστέψουν μια τράπεζα ακούνε τις εκπομπές του.
 «Είναι μια ταινία γι’ αυτούς που η καρδιά τους δεν χτυπά έντονα όταν ακούγεται ο εθνικός ύμνος. Γι’ αυτούς που έχουν κλειστά τα αυτιά τους στα πατριωτικά κελεύσματα. Γι’ αυτούς που δεν πιστεύουν ότι υπάρχουν «ξένοι». Γι’ αυτούς που μια ληστεία είναι πάντα λίγο πιο πάνω από μια κλοπή».
Η ταινία του Guido Chiesa με τον τίτλο Lavorare con lentazza-Radio Alice 100.6 Mhz βραβεύτηκε στο φεστιβάλ Βενετίας (2004) για την υποκριτική των ηθοποιών της.
Ο Guido Chiesa γεννήθηκε στο Τορίνο το 1959. Το 1991 η πρώτη του ταινία Il caso Martello προβλήθηκε στο φεστιβάλ Βενετίας και βραβεύτηκε. Άλλες ταινίες του είναι: Babylon (1994, βραβείο FIPRESCI στο φεστιβάλ Τορίνο), Non mi basta mai (1999, βραβείο στο φεστιβάλ Τορίνο), Il partigiano Johnny (2000, βραβείο στο φεστιβάλ Βενετίας).
(Data: lavorareconlentezza.com)
Δ.Μ.