του Phil Davis

Η ζωή για την Charleen και τον Declan είναι δύσκολη: και οι δύο στην εφηβεία και ήδη έχουν δει την άσχημη και αποκρουστική της όψη. Σεξουαλική κακοποίηση και συναισθηματική αποξένωση από το οικογενειακό περιβάλλον τους έχουν οδηγήσει στο δρόμο. Αυτή η απόδραση από τις οικογένειες τους, είναι μια απόπειρα να αφήσουν πίσω τους το σκοτεινό παρελθόν τους. Θέλουν να ζήσουν μια καινούρια ζωή, θέλουν να κάνουν μια νέα αρχή. Κατευθύνονται στα υψίπεδα της Σκοτίας και μοναδικοί τους σύντροφοι σ' αυτό το ταξίδι είναι ο Killer, ένα άσχημο pit bull και η Vera, η τελευταία επιθυμία της οποίας είναι να δει την ανατολή του ήλιου σ' ένα προϊστορικό μνημείο στο Orkney. Στην περιπλάνηση τους αυτή οι δυο νέοι θα αρχίσουν να βλέπουν τον κόσμο διαφορετικά: θα προσπαθήσουν να θεραπεύσουν τις πληγές τους, να ανασυνθέσουν και να ανασυγκροτήσουν την κατεστραμμένη ζωή τους.
Ηθοποιός σε ορισμένες από τις καλύτερες ταινίες του βρετανικού κινηματογράφου (Quadrophenia, Face, High Hopes, In the Name of the Father, Secrets & Lies) ο σκηνοθέτης της ταινίας Phil Davis, κάνει εδώ μία αποφασιστική κίνηση. Περνά από το αστικό περιβάλλον της προηγούμενης του ταινίας I.D. (είχε προβληθεί εκτός συναγωνισμού σε προηγούμενο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης) στα γοητευτικά τοπία της Σκοτίας. Είναι η δυναμική του τοπίου που θα θεραπεύσει τα τραύματα στις ψυχές, είναι η γοητεία του τοπίου που θα προσφέρει την παρηγοριά: η Charleen και ο Declan, θα αρχίσουν να βλέπουν τον κόσμο μ' άλλο βλέμμα. Βραβεύτηκε με το βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ των Καννών.
Δ.Μ.
Hold Back The Night (1998)
Σκηνοθεσία: Phil Davis
Σενάριο: Steve Chambers
Φωτογραφία: Cinders Forshaw
Μοντάζ: Adam Ross
Σκηνογραφία: Chris Roope
Μουσική: Peter John Vettesse
Ηθοποιοί: Christine Tremarco (Charleen), Stuart Sinclair Blyth (Declan), Sheila Hancock (Vera), Richard Platt, Julie Ann Watson, Kenneth Colley
Διάρκεια: 104'
Έγχρωμη