(Μετά τον γάμο)
της Susanne Bier
wedding2.jpg
Μετά τις ταινίες Open Hearts (Ανοιχτές καρδιές), Brothers (Ουκ επιθυμήσεις τη γυναίκα του πλησίον σου) που την έκαναν γνωστή, η Susanne Bier εστιάζει στο οικογενειακό τοπίο: μια οικογένεια εν μέσω απόλυτου χάους, τραυματικές αποκαλύψεις, η εύθραυστη ισορροπία, η ικανότητα (ή ανικανότητα) των ανθρώπων να αντέξουν τις δύσκολες επιλογές.
O Jacob Petersen έχει αφιερώσει τη ζωή του στο να βοηθά τα παιδιά που ζουν στους δρόμους της Ινδίας. Όταν το ορφανοτροφείο που διευθύνει κινδυνεύει να κλείσει, ο Jacob δέχεται μια ασυνήθιστη πρόταση. Ένας Δανός επιχειρηματίας, ο Jorgen, του προσφέρει μια δωρεά 4 εκατομμυρίων δολαρίων. Υπάρχουν όμως κάποιοι όροι... Όχι μόνο πρέπει ο Jacob να επιστρέψει στη Δανία, πρέπει επιπλέον να λάβει μέρος στο γάμο της κόρης του Jorgen. Ο γάμος εξελίσσεται σε μια επικίνδυνη σύνδεση παρελθόντος και μέλλοντος και βάζει τον Jacob στο πιο έντονο δίλημμα της ζωής του.
wedding1.jpgΗ Susanne Bier σκηνοθέτις δηλώνει σχετικά με την ταινία: «Η συνεργασία μου με τον Anders Thomas Jensen (σ.τ.ε. ο πιο γνωστός δανός σεναριογράφος, υπεύθυνος για ορισμένα από τα καλύτερα σενάρια του ευρωπαϊκού σινεμά) ήταν σαν ένας αγώνας πινγκ-πονγκ. Κάναμε ο ένας τον άλλο πολλές ερωτήσεις, χτίσαμε το ένα τρίτο της ιστορίας και μετά ο Anders άρχισε να γράφει τις σκηνές. Επανήλθα και το συζήτησα μαζί του και ως συνήθως τελικά προέκυψε κάτι τελείως διαφορετικό από το αρχικό σχέδιο. Είναι μια ταινία βασισμένη στους χαρακτήρες και η δραματική ανάπτυξή της καθορίζεται από το πώς εμείς αντιλαμβανόμαστε τους χαρακτήρες».
Το Μετά το Γάμο είναι η πρόταση της Δανίας για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας το 2007.