(Σαπουνόπερα)
της Pernille Fischer Christensen
asoap1.jpg
Η 32χρονη Charlotte έχει τα πάντα, αλλά δεν θέλει τίποτα από αυτά. Αποφασίζει να χωρίσει και μετακομίζει σ’ ένα νέο διαμέρισμα. Εκεί γνωρίζεται με τη γειτόνισσα της, τη Βερόνικα, μια ντροπαλή τραβεστί, που προτιμά να περνά τα βράδια μαζί με το σκύλο της βλέποντας την αγαπημένη της σαπουνόπερα στην τηλεόραση, ενώ η Charlotte εξερευνά τις χαρές του τυχαίου έρωτα.
Μια επίθεση, ένα καινούργιο κρεβάτι και ένα ζευγάρι, καινούργιες άσπρες κουρτίνες τις φέρνουν κοντά, και καταλήγουν να γίνουν οι ίδιες, οι πρωταγωνίστριες στη δική τους πολυτάραχη ιστορία αγάπης.
Η Pernille Fischer Christensen σκηνοθέτις περιγράφει ως εξής την ταινία: «Φαντάσου μια σέξι γυναίκα. Πώς είναι; Τώρα φαντάσου ένα σέξι άνδρα. Πώς είναι; Τώρα άφησε τους να αλλάξουν ρόλους. Και μετά άφησε τους να ερωτευτούν. Ο ένας, τον άλλον... Αν η γυναίκα και ο άντρας δεν αποτελούν πια μονοδιάστατες σεξουαλικά υπάρξεις, τότε τι γίνεται με το παιχνίδι του έρωτα και της αγάπης; Ίσως ότι και σε μια ΣΑΠΟΥΝΟΠΕΡΑ... Αυτή είναι η πρώτη μου ταινία, προσπαθώ να εστιάσω στο σεξ και τον έρωτα. Ήθελα να κάνω μια έντιμη ταινία. Μια ταινία της οποίας η μορφή της έχει μια συμβιωτική σχέση με το περιεχόμενο και είναι αδιαχώριστο απ’ αυτό.»
Για τη μουσική της ταινίας συνεργάστηκαν μερικοί από τους καλύτερους μουσικούς της Σκανδιναβίας, όπως ο Νορβηγός Thomas Dybdahl και οι Σουηδοί, The Knife και φυσικά οι Antony and the Johnsons.
Η ταινία βραβεύτηκε με την Αργυρή Άρκτος Σκηνοθεσίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Βερολίνου 2006.

(πηγή δελτίο τύπου)