(Χτύπος στην καλύβα)
του M. Night Shyamalan
b_505X0_505X0_16777215_00_images_2223_knock-on-cabin.jpg

Κατά τη διάρκεια των διακοπών τους σε μια απομακρυσμένη καλύβα, ένα νεαρό κορίτσι και οι δυο γονείς του καταλήγουν όμηροι τεσσάρων οπλισμένων αγνώστων με άγνωστα κίνητρα, οι οποίοι απαιτούν από την οικογένεια να προβεί σε μια αδιανόητη επιλογή προκειμένου να αποτρέψει το τέλος του κόσμου. Με περιορισμένη πρόσβαση στον έξω κόσμο, η οικογένεια πρέπει να αποφασίσει τι θα πιστέψει προτού χαθούν όλα.
«Πιστεύω σε ένα είδος αφήγησης στο οποίο  ο θεατής που έρχεται στον κινηματογράφο, πρέπει να δει κάτι που είναι απίστευτα δυνατό, απίστευτα συναισθηματικό, βιωματικό, αλλά πρέπει επίσης να είναι και πιο μεγάλο από την ίδια τη  ζωή», είπε ο Shyamalan σε δήλωση του στο βίντεο προώθησης της ταινίας. «Με ελκύουν πολύ ιστορίες εγκλεισμού και το να αφηγούμαι πολύ μεγάλες ιστορίες μέσα από ένα μικρό παράθυρο». Μιλώντας για την ταινία, ο Shyamalan επισημαίνει ότι «μ' αρέσει να παίρνω ένα κινηματογραφικό είδος και το διαμορφώνω με νέους τρόπους ή να αλλάζω ό,τι νόμιζες ότι παρακολουθούσες σε κάτι άλλο». Εξηγεί ότι, «αυτή η "αρχιτεκτονική" ανατροπή είναι μέρος της διασκέδασης. Επιπλέον για να μεταμορφώσω το κινηματογραφικό είδος, πρέπει να προχωρήσω σε κάτι άλλο με πιο έντονους ρυθμούς».
Σε μια συνέντευξη του στην εφ. Guardian δηλώνει: "Διάβαζα σε ένα βιβλίο ψυχολογίας για την εξελικτική αναγκαιότητα του ονείρου. Οι εφιάλτες είναι εκεί για να έχουμε υπερδυνατές εκδοχές των σεναρίων που μας ταράζουν. Γιατί είναι αυτό εξελικτικά πλεονεκτικό; Όταν ξυπνάτε, έχετε έναν καλύτερο τρόπο να χειρίζεστε αυτά τα περίπλοκα συναισθήματα στη λήψη των αποφάσεών σας, αντί να είστε τρομοκρατημένοι και να αποφασίζετε έτσι. Η θλίψη είναι κάτι με το οποίο πάντα αντιμετωπίζω. Αισθάνομαι πολύ τυχερός: ο πατέρας μου είναι πολύ άρρωστος, εύθραυστος και έχει άνοια, αλλά είναι σχεδόν 86. Προσπαθώ συνεχώς να αντιμετωπίζω τη θλίψη κάνοντας ταινίες όπως το Old. Η θλίψη είναι μια τόσο όμορφη λέξη. Έχει τέτοια τρυφερότητα. Δίνει στο φόβο αξιοπρέπεια."

(πηγή σημειώσεις για την παραγωγή, δελτίο τύπου)